Får skyte én bjørn i Selbu og Tydal

Miljødirektoratet har sagt ja til ekstraordinær felling av én bjørn i Selbu og Tydal. Nå letes det med helikopter etter bjørnen.

Brunbjørn

Bjørnejakta er i gang i Selbu og Tydal (arkivfoto).

Foto: Per Løchen, NTB Pluss / Scanpix

Vedtaket gjelder for de to kommunene i dag og i morgen. Fellingsoppdraget er gitt til Statens naturoppsyn.

Ordfører Ole Morten Balstad er fornøyd med vedtaket.

Ole Morten Balstad

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad (Ap).

Foto: Andreas Reitan, Nea Radio

– Vi har i vår hatt uvanlig stor aktivitet av bjørn. Det er sett spor helt ned til hyttebebyggelsen, og det har vi ikke opplevd på mange år.

Balstad tror det har vært tungtveiende at bjørnen er sett så nær hus og folk.

Leter med helikopter

Onsdag ettermiddag opplyser rovviltkontakt i Sør-Trøndelag, Frode Aalbu, til NRK at helikopteret er i lufta, og at det er fellingsleder som har gitt ordre om dette.

Grunnen til at de flyr med helikopter allerede i dag er for å vinne tid i tilfelle været blir dårligere i løpet av morgendagen.

– Det var store tap i flere beitelag i fjor, og etter gjentatte fellingstillatelser i fjor sommer som ikke gav noen resultat og ikke noe resultat av lisensjakta nå i høst, så kom rovviltnemnda med ei oppfordring til Miljødirektoratet om at de burde gi en fellingstillatelse på vårsnø, sier Marit Kjøsnes Renå, landbruksrådgiver i Selbu.

Flere har sett Bjørnespor i Selbu også i påska.

Les: Var femti meter unna bjørn i Selbu

Vanskelig å få øye på

Når helikopteret nå leter etter bjørnen i Selbu kan det være vanskelig å få øye på den hvis den befinner seg i områder der det ikke er snø.

– Med et trent øye så kan de kanskje finne den hvis den er på snø. Men der er betraktelig større sjans for å finne den på sporsnø enn på sommertid, sier Kjøsnes Renå.