NRK Meny
Normal

Får ros fra Sveits for ulykkehåndtering

Både de involverte i bussulykken og representanter fra ambassaden i Sveits, roser politi og sykehuspersonell for håndteringen av ulykka i Namsskogan.

Fylkesmann og sykehusdirektør om bussulykken.

Se intervju med fylkesmann Inge Ryan og Lensmann i Namsos og Fosnes Stein Erik Granli om ulykka i Namsskogan.

Ofrene for ulykka har i løpet av natten fortalt om sine opplevelser. De har da uttrykt at de er veldig fornøyd med hvordan situasjonen er blitt håndtert både på ulykkesstedet og på sykehuset.

Fylkesmann Inge Ryan forteller at gruppen som var om bord på bussen var eldre folk.

– De fleste er rundt 60 år. De er lettere skadd, men er veldig preget av ulykka. De har også fått mentalt store påkjenninger, sier Ryan til NRK.

– De er veldig fortvilet

Ryan fikk mulighet til å snakke med de berørte hvor han uttrykte sin sympati og kondolanse.

– De har jo mistet tre av sine venner og én person er kritisk skadd. Derfor er disse folkene veldig fortvilet. Både fordi de har mistet noen som sto de nær og fordi de har vært med på en traumatisk opplevelse det siste døgnet, sier Ryan.

Representanten fra ambassaden i Sveits har også sagt at han er veldig fornøyd med hvordan denne situasjonen har blitt håndtert.

– Representanten jobber iherdig med å få all reiseplanlegging på plass fordi personene bor spredt i Sveits, og én person kommer fra Tyskland. Han har en ambisjon om å få alle hjem i løpet av torsdagen, sier Ryan.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.