Siktet for å ha knivstukket far og datter – her blir han tatt av politiet

Politiet brukte pepperspray for å pågripe en mann i 40-årene på en bensinstasjon. Han er siktet for å ha knivstukket sin samboer og hennes far i Overhalla i Trøndelag.

Overvåkingsbilde fra da mannen i 40-årene ble pågrepet på en bensinstasjon i Namsos.

POLITIET BRUKTE PEPPERSPRAY: Her blir den siktede 40-åringen overmannet og pågrepet av politiet på en bensinstasjon i Namsos. Før det skal den siktede ha kjørt inn i en midtrabatt og et skilt. Bildet er fra en overvåkingsvideo.

Foto: Vegard Woll / NRK

En mann i 40-årene ble natt til onsdag pågrepet av væpnet politi etter å ha angrepet far og datter med kniv i en bolig.

Kvinnen i 30-årene og hennes far i 50-årene ble kjørt til Sykehuset Namsos og legevakta i Namsos med stikkskader. De har ikke livstruende skader.

– Vi fikk en nødtelefon klokka 00.50 fra en kar som sa at han var knivstukket. Det var også datteren hans, forteller operasjonsleder Wenche Johnsen i politiet i Trøndelag til NRK.

Samboer er siktet

Tre bevæpnede patruljer ble sendt til stedet.

Mannen i 40-årene som nå er siktet, er samboer med kvinnen. Tre mindreårige barn var inne i huset der knivstikkingen skjedde i natt.

Disse har ikke fått noen fysiske skader og blir nå ivaretatt av barnevernet og kommunens kriseteam.

NORD I TRØNDELAG: Ingen av de to som ble knivskadet i Overhalla er alvorlig skadet, opplyser sykehuset onsdag morgen.

Prøvde å ta seg inn i huset igjen

Samtidig som faren og datteren i huset var i telefonkontakt med politiet i natt, forsøkte den siktede å komme seg inn i boligen igjen.

– De holdt igjen døra, forteller Johnsen.

Mannen dro etterpå fra stedet i en bil.

– Vi hadde tre patruljer som rykket ut, og som var bevæpnet, sier Johnsen.

Onsdag morgen bekreftet Sykehuset Namsos å ha fått inn en kvinne med stikkskader. Hun får behandling og er innlagt. Faren hennes ble kjørt til legevakta og fikk hjelp der.

Tidligere straffedømt

Rundt klokka 01.50 observerte politiet den siktede som skal ha kjørt inn i en midtrabatt og et skilt før han ble pågrepet av politiet.

– Han ble stoppet på en bensinstasjon, ikke langt fra der de fornærmede befant seg, sier Johnsen til NRK.

Den siktede er kjent for politiet fra før. Han er tidligere straffedømt for rus og vold, skriver Namdalsavisa. Politiet måtte bruke pepperspray under pågripelsen.

– Han ble kjørt til en helsesjekk før han ble satt i arrest, opplyser politiet.

Ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum (Sp)

BERØRT: Ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum (Sp).

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Ordfører: En alvorlig situasjon

– Vi vil følge opp familien og lokalsamfunnet rundt. Dette er en alvorlig situasjon, sier ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum (Sp), til NRK.

Men ordføreren er veldig glad for at de berørte har kommet bedre ut av denne voldsepisoden enn det man først fryktet tidligere i dag.

En slik hendelse berører et lite lokalsamfunn.

– Dette er en liten kommune hvor alle kjenner alle, og jeg tror vi alle er berørt. Det går hardt innpå en ordfører når man våkner av en slik nyhetsmelding, sier Tyldum.

Ble vitne til pågripelsen

Daglig leder ved bensinstasjonen der den siktede ble arrestert, var på jobb da politiet aksjonerte mot mannen i 40-årene.

Bensinstasjonen var da stengt, men daglig leder drev med kontorarbeid og så blålysene utenfor.

Han vil ikke la seg intervjue av NRK, men sier han ble oppskaket av det som skjedde rett utenfor vinduene hans.

Bensinstasjon Overhalla

BLE STANSET HER: Den siktede samboeren til kvinnen ble stoppet og pågrepet på bensinstasjonen på Hylla i Namsos natt til onsdag.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Vil gjennomføre avhør

– Politiet har iverksatt etterforskning og vil gjennomføre avhør av både den siktede og vitner, samt tekniske undersøkelser på stedet, sier Line Marthe Fuglum Juliussen, etterforskningsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet mener at de har et sterkt mistankegrunnlag, skriver de i en pressemelding.

– Vi ser at en rask responstid var viktig for å få kontroll på situasjonen, både med tanke på ivaretakelse av de fornærmede og å få pågrepet den nå siktede. Nå er fokuset å gjennomføre avhør, tekniske undersøkelser og kartlegge hendelsesforløpet, sier Juliussen.