Får nytt bygg til nye helikoptre

Forsvarsbygg starter i januar byggingen av en ny helikopterbase på Ørlandet. I 2018 skal de nye redningshelikoptrene være på plass i det nye bygget.

Helikopterbase Ørlandet

Slik blir den nye basen til 330-skvadronen på Ørlandet.

Foto: Illsustrasjon/Forsvarsbygg

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Forsvarsbygg kan gå i gang med den nye basen for redningshelikoptre på Ørlandet. Kontrakten har en verdi på 164 millioner kroner, og bygningen skal stå ferdig i februar 2017.

16 nye helikoptre

– Redningstjenesten gjør en viktig jobb over hele landet, og vi er stolte over å være en del av dette viktige prosjektet, opplyser fungerende regionsjef i Forsvarsbygg, Carl Oscar Pedersen.

Fram til 2020 skal Norge få 16 nye redningshelikoptre som skal stasjoneres på Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Bygging av ny base på Sola er i gang, og Ørland blir dermed den andre nye basen. Anleggene vil bestå av dokker for helikopter, verksted, kontorer, administrasjon og fasiliteter for tilstedevakt. På hvert sted skal det være plass til tre av de nye AW 101-helikoptrene.

Siden 1973

De gamle Sea King-helikoptrene har vært i bruk i redningstjenesten siden 1973, og skal nå skiftes ut med nye helikoptre fra 2018. Det betyr nye lokaler på Ørlandet, og at det gamle skavdronbygget fra 1943 skal rives.

– Dette har vi sett fram til i flere år, og det blir utrolig artig å få et nytt bygg. Vi tror dette blir en god løsning for oss, sier leder for 330-skvadronen på Ørlandet, Ken Ronny Strøm til NRK.

De flytter inn i nybygget med de gamle Sea King-helikoptrene tidlig i 2017.

– Så kommer de tre nye redningshelikoptrene mot slutten av 2018. Dette vil gjøre godt for den daglige trivselen med et nytt og praktisk bygg. Vi kommer også raskere i lufta når alarmen går, lover Strøm.

Ken Ronny Strøm

Ken Ronny Strøm er avdelingssjef for 330-skvadronen på Ørlandet.

Foto: NRK