Får ikke slippe inn så mange som vanlig

Når UEFA Super Cup-finalen spilles på Lerkendal 9. august, vil tilskuerkapasiteten bli redusert til 19.000. I starten av juni starter billettsalget til finalen mellom vinneren av Mesterligaen og Europaligaen.

Lerkendal stadion i Trondheim har fått ny gressmatte

Det ble lagt ny gressmatte på Lerkendal før sesongen startet.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Tirsdag fortalte NRK at 800 av SpareBank 1 SMN sine kunder har fått tilbud om billetter til finalen med en pris på mellom 5000–7500 kroner.

– Dette er et tilbud som Rosenborg har utviklet og som de distribuerer blant sine sponsorer, og vi igjen tilbyr våre kunder, fortalte kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 SMN, Hans Tronstad til NRK.

8000 billetter

I tillegg vil UEFA legge ut ordinære billetter til kampen på sitt nettsted om en drøy måned. Rundt 8000 billetter blir lagt ut for åpent salg. Også finalelagene får rundt 2500 billetter hver.

– Dette er et UEFA-arrangement og det er de som bestemmer opplegget. Men Rosenborg har fått kjøpe de billettene UEFA ikke vil benytte. Det er de vanlige VIP-billettene våre, og de blir da lagt ut for salg til våre partnere og NFFs partnere, forteller salgssjef Harald Lundemo i Rosenborg til NRK.

Kapasiteten på Lerkendal er vanligvis rundt 21.000 tilskuere, men på grunn av den store medieinteressen blir kapasiteten redusert 9. august.

Stor pågang

– Det blir stor pågang fra media for å se kampen, og dermed blir kapasiteten redusert til 19.000 tilskuere, forteller Lundemo.

De neste ukene blir det avgjort hvem som kommer til Lerkendal for å spille Super Cup-finalen. I Mesterligaen spilte Manchester City og Real Madrid 0–0 i den første semifinalen tirsdag, mens Atlético Madrid slo Bayern München 1–0 onsdag kveld.

I Europaligaen spilles semifinalene Villarreal – Liverpool og Shakhtar Donetsk – Sevilla torsdag kveld.

Czech Republic Soccer Super Cup

I 2013 kunne Bayern München juble for seier i Super Cup-finalen.

Foto: Petr David Josek / Ap