NRK Meny
Normal

Får ikke sette opp vindmølle

Gårdbruker Bjørn Lundsvoll i Verdal har investert over en million kroner på egen vindkraft, men får ikke lov å sette opp den 30 meter høye vindmølla.

Med et vingespenn på 29 meter skulle vindmølla ha produsert kraft nok til 40 boliger.

 

Vindmøllepark Smøla
Foto: Bjørn Sigrdsøn / Scanpix

Forstår ikke

Innherred samkommune har foreløpig sagt nei i påvente av et eget planverk som kan regulere oppsettingen av vindmøller. Saksbehandlerne har også påpekt inngrepet i naturen og hensynet til dyra på gården, skriver Adresseavisen.

– Jeg kan ikke forstå at dette skal være noe problem. Det blir spesielt vanskelig å forstå når vi ser behovet for kraft i Midt-Norge, sier Lundsvoll til avisen.

Dyr vindmølle

Bonden tok i fjor høst kontakt med et dansk firma som har spesialisert seg på brukte vindmøller. Ettersom han ikke trodde det skulle by på problemer å få den satt opp, valgte han å slå til. Vindmøllen kostet 600 000 kroner, i tillegg kom utgifter til transport og bygging av fundament og trafohus.

Øivind Holand, fagansvarlig for Plan og Miljø i Verdal kommune, sier politikerne gjerne vil legge til rette for gårdsmøller, men understreker at et eget regelverk først må komme på plass.

(©NTB)