NRK Meny
Normal

Får ikke sette opp vindmølle

Gårdbruker Bjørn Lundsvoll i Verdal har investert over en million kroner på egen vindkraft, men får ikke lov å sette opp den 30 meter høye vindmølla.

Med et vingespenn på 29 meter skulle vindmølla ha produsert kraft nok til 40 boliger.

 

Vindmøllepark Smøla
Foto: Bjørn Sigrdsøn / Scanpix

Forstår ikke

Innherred samkommune har foreløpig sagt nei i påvente av et eget planverk som kan regulere oppsettingen av vindmøller. Saksbehandlerne har også påpekt inngrepet i naturen og hensynet til dyra på gården, skriver Adresseavisen.

– Jeg kan ikke forstå at dette skal være noe problem. Det blir spesielt vanskelig å forstå når vi ser behovet for kraft i Midt-Norge, sier Lundsvoll til avisen.

Dyr vindmølle

Bonden tok i fjor høst kontakt med et dansk firma som har spesialisert seg på brukte vindmøller. Ettersom han ikke trodde det skulle by på problemer å få den satt opp, valgte han å slå til. Vindmøllen kostet 600 000 kroner, i tillegg kom utgifter til transport og bygging av fundament og trafohus.

Øivind Holand, fagansvarlig for Plan og Miljø i Verdal kommune, sier politikerne gjerne vil legge til rette for gårdsmøller, men understreker at et eget regelverk først må komme på plass.

(©NTB)

Video fra Trøndelag

det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.