Hopp til innhold

Får ikke penger til rassikring

Trøndelag får ikke penger til rassikring og må klare seg med stålplatene i taket på skolebussene.

stålplater i busstak erstatter rassikring

- Det er ikke mye vi kan gjøre nå, sier en frustrert ordfører i Roan, Albert Larsen, som ikke begriper regjeringens prioriteringer.

Foto: Tone Iversen. Montasje. / NRK

Hver morgen kjøres skolebarn i Roan langs en smal og kronglete vei til skolen. Over veien henger flere store steiner som ikke er sikret. Skolebussene har fått stålplater i taket , som beskytter mot steiner, men ordfører i Roan, Albert Larsen (H), frykter katastrofale følger dersom det kommer større ras.

– Når det blåser slik som det har gjort disse dagene, faller det småsteiner ut i veien. Jeg frykter at det plutselig skal gå et stort ras. Det ville vært en katastrofe, sier Larsen til NRK.

I dag la finansminister Sigbjørn Johnsen frem regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011, og Trøndelag får ikke penger til rassikring av veier neste år. Først de to årene deretter er det satt av penger i Nasjonal transportplan til blant annet Bustlisundet i Snillfjord.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Steiner som har falt ned

Ordfører Albert Larsen viser frem steiner som har falt ned, og frykter større ras.

Foto: Tone Iversen / NRK

– Det er helt horribelt

Roan får altså ikke sikret veien langs Berfjord, der blant annet skolebussen kjører hver dag, og ordføreren fryktet at dette ville skje, da forslaget til statsbudsjettet ble lagt fram i dag.

–Det er helt horribelt at vi må leve med slike situasjoner. Det er andre ting som prioriteres, dessverre. Jeg kan ikke begripe at det skal være slik, sier Larsen.