NRK Meny
Normal

Får endelig bygge om huset

Etter ni år med saksbehandling, fikk ekteparet Ellefsen tirsdag gjennomslag for å bygge om huset sitt slik at ME-syke Jenny kan fortsette å bo hjemme.

Jenny og Stig Ellefsen

Jenny og Stig Ellefsen fikk etter 9 år endelig det svaret de har ønsket seg. Nå kan de forsette å bo der de trives aller best.

Foto: Morten Andersen / NRK

I dag ble det kjent at ekteparet Jenny og Stig Ellefsen får bygge på huset sitt i Lianveien. Dette betyr at de får lov til å gjøre utbedringer, slik at ME-syke Jenny kan fortsette å bo hjemme.

– At jeg får bo der jeg ønsker, betyr alt for meg, sier Jenny Ellefsen til NRK.

Lang strid

Tone Stav

Tone Stav, Høyre

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Ekteparet har jobbet med denne saken i 9 år, og nå kom endelig svaret de har håpet på. Bygningsrådet i Trondheim godkjente tirsdag søknaden om bygning, med ti mot en stemme.

Etter så lang tid, har tanken om å gi opp og flytte til et annet sted streifet de to.

– Men skal man flytte så ønsker en jo at det skal være frivillig, ingen vil bli tvunget bort fra det stedet der man trives aller best, understreker Stig Ellefsen.

Nå blir altså ikke flytting nødvendig. Det er Høyres kommunalråd Tone Stav, lettet over. Stav fremmet forslaget om godkjenning i dag, og mener selv resultatet var etterlengtet.

– Det er svært gledelig at vi fikk en anstendig løsning i denne saken, det har tatt altfor lang tid allerede, understreker Stav.

Redd konsekvenser

Geirmund Lykke, KrF

Geirmund Lykke, KrF

Foto: Morten Andersen / NRK

Forslaget om bygging ville være i strid med reguleringsplanen for Lianområdet, med de strenge arealbegrensningene som ligger i den. KrFs Geirmund Lykke var den eneste som stemte imot under tirsdagens møte.

Han er redd for konsekvensene.

– Det er allerede store problemer med å håndheve Lianplanen, og resultatet vi fikk her i dag vil gjøre det mye verre, sier Lykke.

Lykke tror det kunne vært en annen løsning på denne situasjonen.

– Noen ganger gir livet oss utfordringer som endrer boligbehovet. Kanskje er man så heldig at man bor et sted det er mulig å utvide, men kanskje ikke. I denne situasjonen hadde kanskje en bedre løsning vært å funnet seg en alternativ boligløsning, sier Lykke.

Ser fremover

Stav tror derimot ikke konsekvensene blir alvorlige for Lianområdet. Hun trekker frem at dette er en spesiell sak.

– Jeg er helt sikkert på at denne saken ikke vil skape noen smitteeffekt for andre eiendommer i området. Her er behovet godt dokumentert, i tillegg ligger eiendommen til på en måte som gir minimal påvirkning på marka, sier Stav.

Ekteparet Ellefsen ønsker nå å se fremover.

– Det er en enorm lettelse det som har skjedd i dag. Nå kan vi fortsette å bo her hvor vi er født og oppvokst. Det betyr masse. Nå ønsker vi å legge dette bak oss, sier Stig Ellefsen.

MS-rammede Jenny Ellefsen får endelig tilpasse huset på Lian etter sine behov.

Jenny og Stig Ellefsen får endelig bygge om huset.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25