NRK Meny
Normal

Får dommen om tre uker

Den tidligere næringslivslederen fra Stjørdal vil få sin dom i Stjør- og Verdal tingrett om tre uker.

Stjør-og Verdal tingrett
Foto: Tariq Alisubh / NRK

Retten har bestemt at den tidligere gründeren av selskapet Screen Communication AS vil få sin dom mandag 7. desember, skriver StjørdalensBlad .

Da vil den tiltalte og hans forsvarere møte i tingretten i Levanger for å høre hvilken dom retten har felt.

Rettsaken mot den tiltalte ble avsluttet fredag med at forsvarer Christian Wiig nedla sin påstand dom at den tiltalte må frifinnes fra punktet om korrupsjon, skriver avisa.

Wiig krever også frifinnelse på de fleste punktene i tiltalen om økonomisk utroskap.

Utsatt fem ganger

Det er tre år siden tre av lederne i Screen Communication ble arrestert og siktet for økonomisk utroskap og overtredelse av ligningsloven. De to andre lederne tilsto i 2007 underslag og korrupsjon, og markedsdirektøren og salgsdirektøren ble dømt til henholdsvis fem og to måneders ubetinget fengsel for dette.

Tiltalte er tidligere eier av firmaet og har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Rettssaken mot ham er så langt utsatt fem ganger.

Omfattende tiltale

Næringslivslederen er anklaget for systematisk korrupsjon i tillegg til økonomisk utroskap mot sitt eget selskap Screen Communication AS.

Det økonomiske utroskapet er anslått til en verdi av 3,4 millioner kroner. Skatteunndragelsen er anslått til 533 100 kroner i perioden 1999 til 2006.

Erkjent delvis straffskyld

Mannen har tidligere hevdet at han er helt uskyldig, men han har tidligere forklarte at han erkjenner delvis straffskyld i en av 13 tiltaleposter.

Han har innrømmet å ha mottatt kostbare senger og tilhengere til privat bruk, som betaling for reklamevisning.

I tiltalen beskrives en rekke tilfeller der blant annet luksussenger, biltilhengere, en båt, gullsmedvarer, firehjulinger, peisinnsatser- og ovner ble beholdt privat av lederne i Screen Communication.

Dette var som gjenytelse for billige reklamespoter på landets flyplasser - men der verdien av denne reklamen ikke kom selskapet Screen Communication AS til gode.

Uenig

Aktor og forsvarer er dypt uenig om straffen.

Forsvareren har lagt ned påstand om 360 dagers samfunnsstraff og 60 dagers ubetinget fengsel.

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i tre år og ni måneder, men ett år av dette blir gjort betinget.