Får bruke video for å ta tunellsyndere

Politiet får bruke overvåkningsbilder i jakten på de som stjeler sikkerhetsutstyr fra tunellene på E39 mellom Øysand og Orkanger.

Tunnel E39
Foto: Linda Bjørgan / NRK

Datatilsynet opplyser til avisa Sør-Trøndelag at det er greit at politiet bruker bilder fra tunellenes overvåkningskameraer for å etterforske de mange tyveriene av brannslukningsapparater og nødtelefoner fra tunellene.

- Jeg finner det naturlig at vi begynner å nøste i dette for å finne ut hvem som står bak, det er jo samfunnsskadelig virksomhet som går ut over sikkerheten, sier Arve Forslund, lensmann i Skaun.

Omfattende tyverier

Senest natt til fredag ble det stjålet to brannslukningsapparater fra en av tunellene på veistrekningen. Dette er langt fra første gang, bare i fjor var det 30 tilfeller av tyveri og hærverk i tunellene. Og uten vitner kan slike saker være vanskelige å etterforske.

- Da blir det en av mange uoppklarte saker. Men nå forstår jeg at Veitrafikksentralen har lagret filmene som viser aktiviteten i tunellene, det skal bli spennende å se hva vi kan få ut av det, sier Arve Forslund.

Rammer sikkerheten

Det er Skanska som vedlikeholder tunellene, for dem er tyveri og hærverk en vesentlig utgift. Men anleggsleder Jørund Slungård er mest opptatt av sikkerheten.

- Det fjernes sikkerhetsutstyr som kan ramme trafikantene dersom det skulle oppstå en nødsituasjon, sier Slungård.

Han håper situasjonen bedrer seg når man nå kan bruke videoopptak i etterforskninga.

- Utgifter er en ting men sikkerheten må være i fokus, sier anleggsleder Jørund Slungård i Skanska.