Hopp til innhold

Katten Bob døde i mårfella

Katten Bob mistet alle sine ni liv i da han gikk mårfella. Eieren savnet katten i tre uker før han ble funnet fastklemt i marka. Nå har eieren av fella fått bot.

Mårfelle

Katta Bob gikk i mårfella til Kjell Snoen. Nå får Snoen 1500 kroner i bot.

Foto: Bertil Gjerstad

Det var søndag 21. desember i fjor at turgåer Bertil Gjerstad kom over den døde katta etter at den hadde vært savnet i tre uker, skriver avisa Sør-Trøndelag .

Umerket felle

Katta Bob hadde satt seg fast i ei umerket mårfelle, om lag en kilometer fra Ilhaugen boligfelt i Buvika i Sør-Trøndelag.

Katteeieren reagerte kraftig på at fella ble satt ut så nær bebyggelse. Denne uka fikk altså fellas eier, mårjeger Kjell Snoen, ei bot på 1500 kroner fra politiet i Sør-Trøndelag.

– Det er beklagelig at katta gikk i fella, men jeg har både betalt jegeravgift og har jaktkort for Buvika grunneierlag i orden. Mårfella var også satt opp etter forskriften. Så jeg gjorde ikke mye ulovlig, mener Kjell Snoen.

– Fillesak

Snoen har fanget mår i flere år, og er fortsatt en ivrig jeger.

– Det er bare jeg som driver med mårjakt her i området, så det var vel ikke så vanskelig å finne ut at det var min felle. Men jeg innrømmer at den manglet både navn og telefonnummer, slik den egentlig skal være merket med, sier Snoen til NRK.

Da saken ble kjent i avisa Sør-Trøndelag i desember i fjor, gikk han selv til avisa og fortalte at mårfella trolig var hans. Likevel har han akseptert bota for manglende merking av mårfella.

– Ja, jeg skal betale bota jeg fikk, selv om jeg mener det egentlig er en fillesak. Men når jeg setter ut feller skal de være merket. Det har jeg lært av dette, sier Kjell Snoen i Buvika.

Mårfelle

Mårfella i Buvika manglet både telefonnummer og navn.

Foto: Bertil Gjerstad