NRK Meny
Normal

Får 10.000 i bot for trusler mot Bakenga

Rosenborg-supporter får en klekkelig bot for å ha truet Mushaga Bakenga på livet. Nå må han møte i retten fordi han ikke vedtar bota.

bakenga feirer

TILBAKE: Mushaga Bakenga er tilbake på Rosenborg etter at han i fjor ble leid ut til Molde.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det var i september i fjor at den 25 år gamle supporteren kom med drapstrusler mot Rosenborgspilleren, Mushaga Bakenga.

På Moldes Instagram-side skrev mannen «Drep Bakenga!» under et bilde som ble publisert i forbindelse med eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg.

25-åringen er medlem av Rosenborgs supporterklubb, Kjernen.

Mannen skal straffes med 20 dager i fengsel hvis han ikke betaler en bot på 10.000 kroner etter brudd på straffelovens paragraf 390a. Det var VG som omtalte saken først.

Paragrafen sier at «den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år».

Fikk flere bøter

To måneder etter at supporteren mottok boten, fikk han nok et forelegg for å ha stått for ordensforstyrrelse i forbindelse med en Lillestrøm-kamp på Lerkendal i mai. Denne gangen lød boten på 17.000 kroner.

25-åringen har ikke vedtatt foreleggene, derfor blir det straffesak i Sør-Trøndelag tingrett fredag i neste uke, opplyser politiadvokat Anne Haave ved Trøndelag politidistrikt, ifølge Adressa.

– Saken er glemt

Bakenga som spilte for Molde da han mottok truslene, ønsker ikke å uttale seg om det som skjedde.

– Jeg har ingen kommentar til den saken. Den er glemt, sier Bakenga til VG.

RBK har valgt å utestenge supporteren fra klubbens kamper i et halvt år.