Fant sin ukjente livredder via radio

Inger Ysland ble reddet av fremmede da hun fikk hjertestans på Værnes. Hun etterlyste redningsmannen sin direkte på radio, og nå skal de to møtes.

Inger Ysland

Inger Ysland håpet å få kontakt med dem som reddet livet hennes – og det fikk hun.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Vi er på Værnes lufthavn i Trondheim sommeren for tre år siden. Inger Ysland og mannen har akkurat kommet tilbake etter en ferietur til Riga. Mannen passer på bagasjen mens Inger tar turen inn i taxfreebutikken.

Da skjer det utenkelige.

– Jeg falt om midt inne i butikken. Hadde det ikke vært for at de som var rundt meg hjalp til, ville jeg ikke vært her i dag, forteller Inger til NRK.

Hør Inger Ysland fortelle historien her.

Hjertet stoppet

Det var hjertet til Inger som hadde stoppet. Selv husker hun ingenting av det som skjedde, men hun forteller at det har blitt viktig for henne å komme i kontakt med dem som hjalp henne.

– Jeg ønsker å takke dem som redda meg for at jeg fortsatt har livet, rett og slett. Det er noe som mangler frem til jeg får gjort det, sier Inger.

En time etter at hun i God Ettermiddag Trøndelag ba om hjelp til å finne de som reddet henne den julidagen, tar Leif Idar Græsli fra Værnes brann- og redningstjeneste kontakt.

Leif Idar Græsli

Leif Idar Græsli var med å redde livet til Inger Ysland i 2012.

Foto: Privat

– Jeg husker den dagen som det var i går. Vi var tre stykker som jobbet på i 45 minutter før vi fikk hjertet hennes i gang igjen. Hele seks støt med hjertestarteren måtte til, forteller Græsli til NRK.

– Blir et sterkt møte

Nå skal Leif Idar Græsli og Inger Ysland møtes. Dette er noe han ser veldig frem til, forteller Græsli.

– Som brannmenn er vi drillet på hjerte- lungeredning, men det er sjelden vi kommer så tett på, og i tillegg lyktes vi i å redde henne. Det var stort. Jeg ser frem til å møte Inger, jeg tror det blir sterkt både for henne og oss, sier redningsmannen.

Inger sier hun aldri ville trodd det skulle gå så kort tid før de rette personene tok kontakt.

– Jeg kjenner meg helt matt jeg nå, det er utrolig. I tre år har jeg forsøkt å få tak i de som reddet meg, og nå skjer det endelig, utbryter Inger.

Hør Leif Idar Græsli her: