Fant fotsakser i naturpark

Turgåere fant to fotsakser i Blåfjella - Skjækerfjella naturpark i Verdal. Ved siden av fotsaksene var det lagt ut åte.

Fotsakser i Skjækerfjella

Slik lå fellene ute i Blåfjella i Skjækerfjella naturpark.

Foto: Ole Morten Sand / Statens Naturoppsyn
Kjetil Skaufel
Journalist
Fotsakser i Skjækerfjella

Politiet har tatt beslag i to fotsakser i Skjækerfjella naturpark.

Foto: POLITIET

To turgåere varslet i forrige uke Statens Naturoppsyn etter at de kom over to fotsakser i Blåfjella - Skjækerfjella naturpark. Funnet ble gjort i Verdal kommune, og det var ikke langt fra grensen til Sverige.

– Trolig ørnejakt

Begge fotsaksene var spent og det var også lagt ut åte ved fellene. Sist torsdag politiet sammen med SNO i Blåfjella - Skjækerfjella naturpark og tok beslag i fotsaksene.

– Jeg har ikke sett fellene, men ut fra størrelsen vil jeg tro de er satt ut for å ta ørn, sier fellingsleder i Statens Naturoppsyn i Nord-Trøndelag, Even Bjørnes.

Strafferamme på tre års fengsel

Nord-Trøndelag politidistrikt har nå iverksatt etterforskning for brudd på naturmangfoldsloven. Fotsakser er ulovlig fangstredskap, fellene lå ut i terrenget utenfor jakttid og de er beregnet på vilt som det er jaktforbud på.

Strafferammen for grovt brudd på naturmangfoldsloven er fengsel i inntil 3 år.

– Vi har tatt beslag i to fotsakser, og gjorde åstedsundersøkelser og vi ser etter tekniske spor. I tillegg ønsker vi hjelp fra publikum, sier politioverbetjent Sivert Rannem ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Svensk politi også koblet inn

– I og med at funnene er gjort ikke langt fra svenskegrensa, er også svenske myndigheter koblet inn, sier Rannem.

Bar fellene preg på at de har ligget ute lenge i terrenget?

– De bar preg av å ha vært ute før, men hvor lenge de hadde ligget ute denne gangen, har jeg ikke opplysninger om, sier Rannem.

Politiet ber derfor publikum som har tips eller informasjon om saken om å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.