NRK Meny
Normal

Fansen reagerer på Bakenga i Molde-drakt

Bakenga presentert i blå Molde-drakt på Rosenborg sine nettsider.

Bakenga i Molde-drakt

Slik blir nyervervelsen presentert på Rosenborgs hjemmeside

Foto: Skjermdump

Mushaga Bakenga har akkurat signert for Rosenborg. Spilleren, som forlot RBK til fordel for Club Brugge, har også spilt for rivalene Molde FK. Dette har ikke falt i god jord hos trønder-fansen. Nå får de kanskje enda mer å irritere seg over.

– Bare teit

– Jeg foreslår at bildet fjernes med en gang. Grunnen er nok Norge i sommermodus, og ikke noe vi bruker krefter på, men dette er uansett bare teit, sier leder i «Kjernen», Espen Viken.

Mushaga Bakenga blir nemlig presentert i Molde-drakt på RBKs nettsider. Organisasjonsleder i Rosenborg, Trond Alstad, vet godt hva som har skjedd.

– Dette skyldes at medieplatformen til alle klubber i Tippeligaen driftes og styres av et selskap som heter Preform, hvor alt foregår felles.

Trond Alstad, organisasjonsleder i Rosenborg

Organisasjonsleder Alstad vet godt hva som er grunnen til det litt upassende bildet.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Alstad forteller at dette gjør at blant annet statistikk-sidene blir felles for alle klubbene. Når da en spiller signerer for en ny klubb, er det underleverandøren til Preform som legger inn spilleren, uten å tenke på hvor spilleren kommer fra, eller hvilken drakt han bruker.

Det var Adressa som først omtalte saken.

Ikke noe RBK håndterer

– Vi kan ikke legge inn spillerbilder selv, og vi kan heller ikke fjerne det. Men vi har gitt veldig klar og tydelig beskjed om at vi vil ha dette fjernet, og det håper vi skjer innen kort tid, sier Alstad.

– Forstår du at folk reagerer på bildet?

– Ja, vi reagerte jo selv også på dette. Vi ønsker jo ikke at våre spillere skal ha på seg andre drakter enn Rosenborg sin, forklarer Alstad.

– Bakenga har jo vært igjennom en del hets fra Kjernen tidligere, hva sier han selv om dette?

– Han har ikke blitt involvert i noe av dette, og er uskyldig i bildet. Dette er en sak som nok går fort over, avslutter Alstad.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold