Hopp til innhold

Familien takker letemannskapene

I seks dager lette store styrker etter Vibeche Sofie Falck Danielsen. Nå ønsker familien å rette en stor takk til letemannskapene.

De etterlatte er svært takknemlige overfor redningsmannskapene etter at en 48 år gamle kvinne i går ble funnet omkommet i Nidelva. Familien er i sorg, men også lettet,

De etterlatte etter Falck Danielsen berømmer innsatsen dykkerne har lagt ned for å finne den savnede kvinnen.

Familien til den antatt drepte kvinnen er lettet over at Vibeche nå er funnet. Samtidig føler de dyp sorg over at alt håp om å finne henne i live nå er ute.

Sigrun Dybvad

Sigrun Dybvad er de etterlattes bistandsadvokat.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– De er veldig takknemlige for innsatsen fra politiet og redningsvesenet, og spesielt dykkerne som har dykket i kulda som har vært, sier de etterlattes bistandsadvokat, Sigrun Dybvad.

Tunge dager for familien

Det har vært seks lange- og tunge dager i uvisshet for familien til den antatt drepte 48-åringen. I dag fikk de beskjed om at kvinnen som ble funnet død i Nidelva i går kveld, var Vibeche.

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet torsdag 16 januar. Seks dager senere ble hun funnet i Nidelva i Trondheim.

Opprettholder drapssiktelsene

Etter gårsdagens obduksjon opprettholder politiet drapssiktelsene i saken.

Kan dere nå bekrefte at det er snakk om et drap?

– Det vi sier er at obduksjonen som ble gjennomført i går, ikke fører til endringer i siktelsene. To av de sikta er sikta for drap, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr til NRK.

De to drapssiktede er varetektsfengslet i fire uker. To andre er siktet for å ha hindret politiets etterforskning. De er begge varetektsfengslet i to uker.

Tre av de fire anket kjennelsene om fengsling til lagmannsretten. To av ankene ble forkastet, den tredje fikk forkortet fengslingstiden fra to til ei uke.

Les også: Utelukker ikke flere siktelser

Kjenner ikke politiets drapsteori

Familien føler de har fått god informasjon fra politiet underveis, men heller ikke de har fått vite mye om politiets teorier.

– Frem til nå har mange av dokumentene vært hemmeligholdt og det betyr at de etterlatte ikke har fått innsyn. Hvis dette går fremover på vanlig måte, vil dokumentene etter hvert bli frigitte. Da kan vi gå igjennom dem sammen, sier Dybvad.

Hva familien tenker om hemmeligholdet har de ikke rukket å diskutere, ifølge Dybvad. Så langt har alt handlet om å finne Vibeche.

Funnet på elvebunnen

Det var i 15-tiden i går at dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste fant Falck Danielsen i Nidelva i Trondheim. Hun ble funnet på elvebunnen ved en av fritidsbåtene som ligger fortøyd ved flytebryggene rett overfor Royal Garden.

Dykkere fra brannvesenet og Kystvakta har sammen med politiet gjennomført en omfattende leteaksjon i elva etter at kvinnen ble meldt savnet av samboeren sin forrige torsdag.