Hopp til innhold

Firebarnsfar innrømmer overgrep mot barn

En mann i 40-årene fra Nord-Trøndelag erkjenner at han har forgrepet seg på barn i egen familie og delt materiale som viser dette.

Politiadvokat Marianne Høyer

Politiadvokat Marianne Høyer under fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett fredag.

Foto: Morten Andersen / NRK

Mannen ble i formiddag framstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Der erkjente han seg skyldig på alle punktene i den alvorlige siktelsen.

Politiet ønsket å fengsle mannen i to uker med brev- og besøksforbud. Det har mannen godtatt.

– Siktelsen gjelder seksuelle handlinger overfor barn og seksuelt krenkende adferd mot barn. De fornærmede i denne saken er barn i familien, sier politiadvokat Marianne Høyer til NRK.

Pågrepet onsdag

Det var onsdag mannen ble pågrepet av politiet.

– Pågripelsen er et resultat av den pågående etterforskninga av en rekke lignende saker. Saken har sitt utspring i pågripelsen av en mann på Fosen som var i besittelse av det største belaget av overgrepsbilder og filmer Sør-Trøndelag politidistrikt har vært i befatning med noensinne, skriver politiet i ei pressemelding.

Trøndelag politidistrikt har i en lengre periode hatt en egen gruppe med etterforskere som har jobbet med å avdekke overgrepssaker i distriktet.

Til sammen har de pågrepet og siktet elleve personer for overgrep eller besittelse av overgrepsmateriale av barn.

– Det er et ganske høyt antall personer, men det viser også at politiet har satt av tid og ressurser til å avdekke dette. Men vi må kunne si at overgrep mot barn er et stort problem når såpass mange personer er sikta, sier Høyer.

Flere pågripelser

Politiet skal nå gå igjennom datautstyr som er beslaglagt hjemme hos mannen. Foreløpig kan ikke politiet si noe om hvor mye overgrepsmateriale firebarnsfaren har vært i besittelse av.

– Vi skal også gjøre flere avhør, blant annet av ofrene, sier Høyer

Hun utelukker ikke at det kan komme enda flere pågripelser i tida som kommer.

– Ja, det kan komme flere pågripelser.