NRK Meny
Normal

Falsk Marcus og Martinus-profil spør om puppebilder

«Send bilde av puppene dine så får du gratis billetter».

Marcus og Martinus - falsk profile

Noen som utgir seg for å være Marcus og Martinus har sendt forespørsel om nakenbilder til 13-åring. Manageren til artistene synes det er trist at noen misbruker artistenes navn på den måten.

Foto: Skjermdump

«Send bilder av deg da».

«Det fikk jeg heller ikke lov til».

«Ok».

«Skal dere spille på VG-lista i år?»

«Send bilde av puppene dine så får du gratis billetter».

Ville ha med 13-åring i musikkvideo

Personen bak en falsk Marcus og Martinus-profil på Facebook har sendt ufine meldinger til unge jenter.

Camilla Jonli fra Rindal er mor til ei 13 år gammel jente. Hun slo alarm da datteren fortalte om meldingene hun fikk fra dem hun trodde var kjendisenetvillingene og artistene Marcus og Martinus.

– Hun var i ekstase da hun hadde blitt venn med heltene sine på Facebook, sier Jonli.

Kort tid etter at de hadde blitt venner, dukket det opp en melding i innboksen fra dem som utga seg for å være Marcus og Martinus. Det startet med uskyldig prat.

– De spurte om hun kunne være med i en musikkvideo, og sa de trengte nummeret hennes. Ettersom samtalen utviklet seg, spurte de om hun kunne sende bilder av puppene sine, sier moren.

Rystet

Jonli synes det er verst å tenke på at det kan være hvem som helst som sto bak lureriet.

– Det kan være en dårlig guttespøk, men det kan også være en mann på 55 år som står bak. Jeg føler meg fortsatt handlingslammet, og rystet over at noen kan gjøre noe sånt mot naive, unge jenter. Selv om dattera mi ikke sendte nakenbilder, finnes det nok noen som ville gjort det når det er «heltene» som spør, sier Jonli.

Manageren: – Vi tar grep med én gang

Manageren til Marcus og Martinus fikk vite om den aktuelle Facebook-profilen torsdag kveld. De rapporterte den umiddelbart, og Facebook fjernet den etter kort tid.

– Det er mange Marcus og Martinus-profiler på Facebook, men jeg har aldri hørt om lignende tilfeller tidligere, sier manager Jon Leiulfsrud.

Han håper dette var siste gang noen bruker tvillingenes navn for å sende grove meldinger.

– Det er trist at noen ser sitt snitt til å misbruke navnet til kjendiser på denne måten. Dessverre skjer det. Vi kan ikke gjøre annet enn å rapportere så fort vi blir klar over at profiler som dette finnes, sier Leiulfsrud.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25