NRK Meny
Normal

UDI vil legge ned asylmottaksplasser

Utlendingsdirektoratet (UDI) varsler at de vil legge ned 40 mottaksplasser for enslige asylsøkere i Midt-Norge.

Jarle Mediå

Daglig leder ved Namsos Mottakssenter, Jarle Mediå håper de berger i denne omgang.

Foto: Jonas Olsen / NRK

Daglig leder i Utlendingsdirektoratet i Midt-Norge, Monica Følstad i UDI sier at de foreløpig ikke har avgjort hvilke mottak som blir nedlagt.

– Det vil være ei totalvurdering som vi vil se på nå. Driftskostnader, kvalitet og lokalisering er viktige faktorer, sier hun.

I Midt-Norge har Rissa, Kvennvær, Leira og Namsos slike mottak, i tillegg til to i Møre og Romsdal.


Antall voksne asylsøkere er nesten halvert i første halvår og antallet mindreårige har gått ned med 66 %. Det er årsaken til at UDI vil ha færre mottaksplasser i Midt-Norge.

Usikkerhet

I første omgang er det 40 plasser for enslige mindreårige asylsøkere som skal bort.

Ved Namsos Mottakssenter er det 12 årsverk fordelt på 18 ansatte knyttet til mottaket. Men daglig leder Jarle Mediå sier at de er vant til å leve med usikkerhet rundt varierende behov for mottaksplasser.

– Vi bruker å ha personalmøter der vi diskuterer situasjonen. De fleste er klar over realitetene, men vi har et berettiget håp om at de skal overleve denne runden.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.