Evensen vant på knockout

Bokseren Andreas Evensen (24) fra Melhus vant fredag kampen om interkontinentaltittelen i fjærvekt i World boxing Organisation.

Andreas Evensen
Foto: Bugge Mette / Aftenposten

Trønderen som kom til kampen med 11 seirer og bare ett tap på kamplisten sin, var helt suveren. Han tok kommandoen fra start og styrte kampen hele tiden. Evensen holdt et svært høyt tempo og ga aldri Kiatsakthanee sjansen til å komme inn i kampen. - Thailenderen prøvde hele tiden å få senket tempoet, men det
ville jeg ikke tillate, sa en svært fornøyd Evensen til TV 2
etter kampen.

Sjanseløs

Han gjorde etter hvert motstanderen sjanseløs, og helt mot slutten av den sjette runden måtte Kiatsakthanee i kanvasen første gang. Utrolig nok kom han seg opp igjen, men det var bare en utsettelse, for i slutten av den sjuende runden var det
definitivt slutt. Kiatsakthanee var nærmest forsvarsløs da Evensen avgjordekampen helt mot slutten av den sjuende runden.

* Vil presse Walstad

Hansvoll vant i 2003

Den forrige norske proffbokseren som hadde en tilsvarende tittel var Thomas Hansvoll i 2003. Han fikk senere sjansen til å bokse om VM-tittelen i lett tungvekt, men tapte knepent den gangen i Paris.

* Vil kjempe om beltet

Nå har Andreas Evensen sjansen til å sikre seg store og viktige kamper, for en kamp om den interkontinentale tittelen er som en kvalifisering for EM- og VM-kamper å regne. Evensen trenes av Helge Wærøy i Melhus og er en del av Stonehand Promotion, som Wærøys proffstall kalles.