NRK Meny
Normal

Etterlyst tysk 20-åring pågrepet

En tysk soldat mistenkt for drap på en 72 år gammel mann i hjemlandet, ble tirsdag ettermiddag pågrepet i Snillfjord.

Politiaksjon

Politiet pågrep en tysk statsborger i 20-årene på fylkesveien 714 ved Åstfjorden i dag. Mannen er etterlyst for drap i hjemlandet.

Foto: Henrik Sundgard

Politiet i Tyskland kunne ved hjelp av DNA knytte en 20-årig soldat til overfallsdrapet på en 72-åring i Bad Reichenhall i sør-Tyskland 14. juli. Like etterpå ble også en 17 år gammel jente alvorlig skadet.

Blodspor funnet på klær tilhører 20-åringen, som 22. juli skal ha tatt fly fra Frankfurt til Norge. Det sporet kunne tysk politi gå ut med etter at DNA-analysene var klare.

– Fikk ingen sjanse til å stikke av

I går var flukten over for 20-åringen. I Åstfjorden i Snillfjord ble han pågrepet av bevæpnet politiet fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Flere enheter fra politidistriktet rykket ut. 17.35 tirsdag ettermiddag pågrep politiet en mann på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen var ansett som svært farlig. Politiet tok derfor ingen sjanser, men Berglund vil ikke gå ut med detaljer rundt pågripelsen.

– Det var en koordinert aksjon. Pågripelsen ble utført av bevæpnet mannskap, og ble utført på en god måte, sier Berglund.

– Prøvde mannen å stikke av?

– Det fikk han ingen sjanse til.

Dusør på 20.000 euro

Berglund ville ikke tirsdag kveld bekrefte at mannen de har pågrepet er identisk med den etterlyste 20-åringen.

Tysk politi hadde satt opp en dusør på 20.000 euro, nesten 170.000 norske kroner på opplysninger som kunne føre til pågripelsen.

Kripos koplet inn

Kripos er i dialog med tysk politi. Presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, sier at de fikk informasjon fra tysk politi tirsdag om at en mann var etterlyst i en drapssak.Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim