NRK Meny
Normal

Etterlyst etter brutalt overfall

Politiet går nå ut med en fantomtegning i etterforskningen av det brutale overfallet på to kvinner i Skogn 7. februar.

Overfall Skogn
Foto: Håvar Zeiner / NRK

Ransmann i Skogn
Foto: Politiet

Den ukjente mannen oppsøkte en 83 år gammel kvinne hjemme. Kvinnen ble stripset på hender og føtter, deretter gjennomsøkte mannen huset på jakt etter penger. 

Mens dette foregikk kom kvinnens datter, hun skulle levere mat til sin mor. Også hun ble overfalt og ble påført en alvorlig hodeskade.

De to kvinnene ble funnet i forkommen tilstand om kvelden samme dag. Begge ligger fortsatt på sykehus.

Fantomtegning

Overfallsmannen er beskrevet å være i 35-40-årsalderen. Han er 170-175 cm høy, har et lite rundt ansikt og var kledd i en blå genser. Mannen hadde stor mage.

Med bakgrunn i beskrivelser fra vitner har politiet fått laget en fantomtegning av mannen.

Etterlyser bil

En Renault 5 med utenlandske skilter ble observert i nærheten av åstedet den aktuelle dagen. Bilen var hvit, rustete og av eldre modell.

Renault
Foto: Politiet

Om ettermiddagen ransdagen kjørte en lignende bil inn ved en bensinstasjon i Kallsedet i Sverige. Mannen i denne bilen oppførte seg mistenkelig og stakk av uten å betale etter å fylt bensin.

Tiden det tar å kjøre fra Levanger til Kallsedet gjør at politiet setter denne observasjonen i sammenheng med overfallet i Skogn.

Ber om tips

Politiet er interessert i alle obsevasjoner som kan knyttes til den aktuelle personen og bilen. De mener at mannens oppførsel tyder på at han reiser rundt uten penger.

Politiet ber folk som kan ha opplysninger om å ta kontakt på telefon 74 12 10 00.