NRK Meny
Normal

Etterlyser tre personer

Tre personer etterlyses nå av politiet etter drapet på Ringvål i Trondheim natt til lørdag.

Terje Lunde ved Sentrum politistasjon

De tre skal ha vært passasjerer i den drepte Mahmed Jamal Shirwacs pirattaxi, opplyser etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Et par i Søndre gate

I følge et vitneutsagn skal et par og en mann ha satt seg inn i bilen rett overfor Mix-kiosken i Søndre gate ca. kl.00.15 natt til lørdag. Mannen skal være rundt 30 år og satte seg inn foran i bilen mens paret trolig er i alderen 25-35 år. De satte seg bak i bilen til den drepte 46-åringen som opprinnelig kom fra Somalia.

Bilen er en hvit Peugeot 605, 1990-modell med registreringsnummer CE 47 412. Politiet er fortsatt interessert i opplysninger om bilens bevegelser. Politiet ber alle som var i kontakt med avdøde lørdag kveld om å ringe politiets tipstelefon 48 88 73 18.

- Bred og åpen etterforskning

- Det er fortsatt en bred og åpen etterforsking, sier etterforskingsleder Terje Lunde. Han forteller at de arbeider med rundspørring, vitneavhør, hundesøk og innhenting og bearbeiding av video-opptak. De kriminaltekniske undersøkelsene av avdødes bil ble avsluttet i dag.

- Vi setter alt inn på å oppklare saken. Når det gjelder å oppklare drapssaker med ukjent gjerningsmann er muligheten som regel stor. Men det handler om tid. Dette er et tidkrevende og møysommelig arbeid, sier han.

30 jobber med saken

30 personer jobber med saken, som har skapt frykt i det somaliske miljøet i Trondheim. De frykter at gjerningsmannen som fortsatt er på frifot vil ramme dem. - Det somaliske miljøet har ikke noe spesielt å frykte. Vi gjør det vi kan for å oppklare saken. Det er ikke noe som tyder på at det per nå er rettet noe mot det somaliske miljøet på en slik måte at det skal fremkalle frykt, sier Terje Lunde.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med en mann som satt seg inn i den avdødes bil i 01-tiden natt til lørdag. Mannen ble etterlyst søndag, men har ikke meldt seg til politiet. - Han har ikke meldt seg. Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sier Lunde.

Finner ikke drapsvåpenet

Trondheimspolitiet har fortsatt ikke funnet noe som kan gi dem et motiv. Drapsvåpenet er heller ikke funnet. - Vi savner drapsvåpenet og det er et veldig viktig område for oss å jobbe videre med, sier etterforskningslederen.

- Nå gjenstår det møysommelige arbeidet med å bearbeide og jobbe gjennom laboratorieprøvene for å se om vi kan sikre spor, sier Terje Lunde.

46 år gamle Mahmed Jamal Shirwac ble natt til lørdag funnet død på Ringvål etter å ha blitt skutt flere ganger i hodet, og politiet beskrev det som et usedvanlig brutalt drap.

Begraves fredag

Mahmed Jamal Shirwac skal begraves fra Moholt kirke fredag. Trondheims-politiet er invitert til begravelsen, bekrefter Lunde overfor VG Nett. - Vi har mottatt en skriftlig invitasjon og vi vurderer nå om vi skal være til stede, sier Lunde.

Det somaliske miljøet i Trondheim har uttrykt frykt etter drapssaken. Lunde vil ikke bekrefte at politiet vil sørge for skjerpet sikkerhet i begravelsen.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25