NRK Meny
Normal

Drapsetterforskninga snart ferdig

Politiet har en klar formening om hva som skjedde da 27 år gamle Nilofer Naseri ble drept i Melhus.

Krimteknikere

Kriminalteknikere undersøkte åstedet hvor en 27 år gammel kvinne ble drept i Melhus i september.

Foto: Morten Andersen / NRK

Etterforskningsleder John Torger Konstad i Operasjon Gilde.

Etterforskingsleder John Torger Konstad sier politiet snart er ferdig med å etterforske drapet i Melhus i september.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Vi har en målsetting om å være ferdig med etterforskning innen 1. desember. Det skal vi klare. Det er bare et par ting som vi må fortsette å jobbe med, sier etterforskningsleder John Torger Konstad til NRK.

En av de tingene som gjenstår i etterforskninga er å avhøre den siktede ektemannens familie i Afghanistan. Ifølge politiet ringte den siktede til noen i sin familie kort tid før eller kort tid etter at drapet skjedde.

– Vi ønsker å finne ut hva den samtalen gikk ut på, sier Konstad.

Erkjenner ikke straffskyld

Den 27 år gamle ektemannen har sittet i varetekt siden kona hans ble drept i slutten av september. Han er sikta for forsettlig drap, men har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

I avhør har ektemannen forklart at det oppstod et basketak mellom ham og kona, men at kona var i live da han forlot leiligheten hennes.

Men i avhør har ikke ektemannen gitt politiet noe mer informasjon enn hva de har avdekt selv i sin tekniske etterforsking.

– Vi mener å vite når ting har skjedd og vi har veldig god oversikt over både hans og hennes bevegelser drapsdagen. Vi føler dermed ikke at vi er avhengig at hans forklaring for å belyse saken. Men det er selvfølgelig ting som bare han kan belyse også, sier Konstad.

Rettspsykiatrisk rapport

Politiet har bedt om at det gjøres en psykiatrisk vurdering om den siktede er strafferettslig tilregnelig. Rapporten med den vurderinga skal være ferdig innen slutten av året, forhåpentligvis litt tidligere.

Når den er klar vil saken sendes over til statsadvokaten som da vil vurdere om det skal tas ut tiltale.