Etterforsker pyrobruk på Lerkendal

Norges Fotballforbund er svært skuffet over Lillestrøm-supporternes ulovlige bruk av nødbluss på Lerkendal mandag kveld. Politiet etterforsker nå saken.

Skadet av røyk og nødbluss

Lillestrøm-supporterne fyrte opp nødbluss på Lerkendal mandag kveld.

Foto: Joar Elgåen

Fotballforbundet har i samarbeid med både lokale supporterklubber og Norsk Supporterallianse laget retningslinjer for bruk av såkalt pyroteknikk.

Der heter det blant annet at kamparrangøren må søke fotballforbundet om bruk av pyroteknikk, og at forbundet kan gi tillatelse til bruk av stjerneskudd og bengalske lys ved lagenes innmarsj før kampen.

– Tillitsbrudd

– Det som skjedde på Lerkendal var et klart tillitsbrudd, og saken vil trolig få et etterspill. Vi i NFF vil ikke innvilge søknader fra Lillestrøm om bruk av pyroteknikk i tiden som kommer, opplyser lederen av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Det ble blant annet yr opp nødbluss da Lillestrøm scoret mot Rosenborg på Lerkendal i andre omgang. En person ble sendt til St. Olavs Hospital med skader i øyet etter at det ble fyrt opp nødbluss flere ganger under mandagens kamp.

Politiet i Trondheim bekrefter onsdag overfor NRK at de har startet etterforskning av saken. Både politiet og Norges Fotballforbund kan gi bøter i slike saker.

I fjor ble Vålerenga bøtelagt med 40.000 kroner av fotballforbundet for ulovlig bruk av pyroteknikk under en kamp mot Aalesund.

Retningslinjer

Forbundet og supporteralliansen har i samarbeid laget regler for trygg og sikker bruk av pyroteknikk. Først og fremst for å skape god stemning under kampene, skriver Norges Fotballforbund .

– Det har ført til en kraftig nedgang i ulovlig bruk av pyroteknikk på kampene. Noen av Lillestrøms supportere valgte å ikke følge disse retningslinjene i denne serierunden. Det kan vi ikke akseptere og konsekvensen blir at Lillestrøm ikke får benytte pyroteknikk på sine kamper i tida framover, sier Bjørnar Posse i Supporteralliansen.

Nødbluss på Lerkendal.

Lerkendal ble røyklagt etter bruken av nødbluss.

Foto: Joar Elgåen