NRK Meny
Normal

Etter 20 år må de vente i enda ett år

Den nye Dolmsundbrua på fylkesveg 714 på Hitra blir ikke ferdig før tidligst sommeren 2016. Årsaken til forsinkelsen er uklar.

Dolmsundet bru

Dolmsundet bru er under bygging, men vil tidligst være ferdig neste sommer.

Foto: Linda Bjørgan/NRK

Ove Nesje

Ove Nesje i Statens vegvesen vil ikke si hvorfor de er blitt uenige med entreprenøren, NCC.

Foto: Knut Opeide / Statens vegvesen

Statens vegvesen og entreprenøren som skal bygge den nye forbindelsen mellom Hitra og Frøya, er uenige om hva som er årsaken til forsinkelsen.

Uenige om ansvaret

Prosjektleder i vegvesenet, Ove Nesje, vil ikke si noe om detaljene rundt uenigheten, men utelukker at det handler om penger.

– Det er ikke noen direkte kobling mellom økonomi og forsinkelsen i framdriften i bruprosjektet. Partene er uenige om hvem som har ansvaret for forsinkelsen, sier Nesje til NRK.

Det har i over 20 vært kjempet for en ny bru over Dolmsundet på Hitra. Men både en verftskran og et sjeldent hubropar har forsinket prosjektet.

En flaskehals

Den gamle brua har lenge vært en flaskehals for alle vogntogene som bruker fylkesveg 714 hver dag. Derfor var det en gledens dag da Staten bevilget 80 millioner til ny bru i 2011.

– På Hitra og Frøya produserer man laks til et stort marked. Den laksen må transporteres på svære trailere. Dessverre kjører disse trailerne på svært ulykkesutsatte veier. Vi vet at å bygge en bro over Dolmsundet, så vil vi få kortere reisevei og mer trafikksikkerhet. Så dette er en fantastisk dag, sa fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, til NRK den gangen.

Stoler på partene

Karin Bjørkhaug

Karin Bjørkhaug stoler på at partene finner en god løsning.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

Nå ser det ut til at næringslivet i øyregionen må vente i minst ett år til på ny bru. Lederen i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag, Karin Bjørkhaug, sier de ikke deltar direkte i forhandlingene, men at de stoler på at partene finner en løsning raskt.

– Vi er opptatt av å ta igjen så mye som mulig av den forsinkelsen som nå kommer. Dette er et viktig prosjekt og det er knyttet store forventninger til dette. Brua er viktig for næringslivet og folk i området, og derfor har vi høyt fokus på å få den ferdig så fort som mulig, sier Bjørkhaug.

Entreprenøren, NCC, ønsker ikke å uttale seg til NRK om saken.

Dolmsundbrua

Den gamle Dolmsundbrua på fylkesveg 714 har vært en flaskehals for tungtrafikken i mange år.

Foto: Linda Bjørgan

Video fra Trøndelag

Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.
Cirka 8000 deltok i årets Pride-parade i Trondheim