Ett skritt nærmere eliteserien etter seier på bortebane

Nidaros Hockey slo Kongsvinger 6–3 på bortebane søndag. – Det er fortsatt opp til oss selv, sier trener Jan Morten Dahl om muligheten for opprykk til eliteserien.

Inge Stokvik i Nidaros Hockey

Arkivfoto: Inge Stokvik sto får to av scoringene.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Det ble en kamp vi faktisk førte. Før kampen hadde jeg ikke tenkt at vi skulle være det førende laget, sier trener for Nidaros Hockey Jan Morten Dahl.

– Har slitt med å score mål

Treneren er svært fornøyd med lagets innsats.

Hovedtreneri Nidaros Hockey, Jan Morten Dahl

Traner Jan Morten Dahl roset laget for innsatsen etter kampen.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Det endte med at vi var mer i offensiv sone enn i vår egen sone, sier Dahl.

Det ble til slutt seks mål for trønderne. Målscorere var Inge Stokvik, Marius Nielsen, Niklas Unger Nilsen, Andreas Svedlund og Fredrik Rennie Linge.

– Vi har slitt litt med å score mål. Vi har vært ganske tette bakover, men slitt med å få mål, sier Dahl.

Kjemper om plass i eliteserien

– Dersom vi tar to eller tre poeng mot Comet så er vi sikret. Dersom vi taper er vi avhengig av at Manglerud Star tar to eller tre poeng mot Kongsvinger, sier Dahl.

Treneren er fornøyd med hva laget har prestert i de siste kampene og har tro på seier i kampen mot Comet torsdag.

– Hvis vi spiller slik vi gjorde mot Manglerud Star på torsdag og Kongsvinger i dag, så tror jeg ikke Comet kommer til å klare å henge med oss, sier Dahl.

Han sier likevel at et opprykk til eliteserien ikke er så viktig.

– Det høres kanskje litt dumt ut, men det er ikke så veldig viktig. Det er en større krise i Kongsvinger om de rykker ned enn det er for oss å ta et år til i 1. divisjon, sier Dahl.

– Det er stort av guttene å klare det de har gjort. Vi har vært det beste laget i 1. divisjon gjennom hele sesongen, legger han til.

Selv om det i ifølge han ikke er så viktig med opprykk til eliteserien, så har kan likevel troen på at det kan skje.

– Jeg har hatt det hele sesongen. Vi har hatt stang ut i en del kamper, i dag har vi stang inn, sier Dahl.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.