Lang kø på E6 etter jordras

Jordskredet over E6 ved Horg kirke sør for Lundamo, skapte lange bilkøer i begge retninger. Etter å ha vært helt stengt i fire timer, melder Vegvesenet at de har åpnet ett kjørefelt for passering av rasstedet.

Bilkø

Ett kjørefelt forbi rasstedet på E6 ved Horg er åpnet. Veien var helt stengt i flere timer.

Foto: Jørgen Leangen

Like før klokken 17 meldte politiet om et jordskred på E6 ved Horg kirke sør for Lundamo i Melhus kommune. Raset var anslått til å være 10-15 meter, og veien ble stengt.

To timer senere melder politiet at det her sklidd ut mer masse, men klokken 20.34 melder politiet at det er igangsatt manuell dirigering.

Ingen biler ble tatt av raset, men en personbil kjørte inn i jordmassene. Ingen personer ble skadd, men det var materielle skader på bilen.

Laster kart, vennligst vent...

Omkjøring ble stengt

Personbiler ble anbefalt å kjøre på vestsida av Gaula, fylkesvei 672 mellom Hovin og Lundamo. Klokken 19 ble derimot omkjøringsveien også sperret, da et utenlandsk vogntog sto fast på det glatte føret.

Fylkesvei 672 er ikke egnet til tungtransport, og tungtransport sørfra ble først anbefalt å kjøre fylkesvei 700 nordover. På grunn av et ras mellom Meldal sentrum og Å, er veien derimot også stengt der. Tungtransport måtte derfor vente på at E6 skulle åpne.

Kø etter ras i Melhus

De lange køene langs E6 i Melhus kan løse seg opp om ikke lenge. Vegvesenet meldte klokka 20 at ett felt åpnes forbi rasstedet.

Foto: Margit Nygård

Regn med kø

Både fylkesvei 672 og 700 ble etter hvert åpnet for trafikk. Klokken 20.34 er også E6 åpnet med manuell dirigering.

Poliet opplyser at folk fortsatt må regne med kø, da det kun er ett felt som er åpnet. Trafikk fra Trondheim anbefales å velge E39 sørover.

Laster Twitter-innhold