Ett-åring rygget over med bil

Ei ett år gammel jente er fløyet til St. Olavs Hospital etter at hun skal ha blitt rygget over av en bil.

Vikna i Nord-Trøndelag

Ettåringen ble trolig overkjørt da mor skulle kjøre et eldre søsken til barnehage.

Foto: Tom Lysø / Namdalsavisa

Ulykka skjedde i Hansvika i Vikna i Nord-Trøndelag like før klokka 08.00. Jenta skal ha havnet under bilen.

– Det er uklart om jenta ble rygget over av et bilhjul eller om hun havnet mellom hjulene, sier operasjonsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Lars Erik Besseberg.

Alvorlige skader

St. Olavs Hospital melder klokka elleve at jenta har fått alvorlige skader og behandles på intensivavdelingen. Skadene skal ikke være livstruende og tilstanden betegnes som stabil.

Da jenta ble funnet var hun lett blå i ansiktet og virket livløs, men kom til seg sjøl og pustet sjøl da ambulansehelikopteret tok henne med til sykehus.

Skulle ikke være med i bilen

Det var mor til jenta som kjørte bilen. Hun skulle kjøre av gårde med et eldre barn og ett-åringen skulle ikke være med.

– Det er foreløpig uklart hvordan ettåringen har kommet seg ut av hjemmet og havnet bak bilen, sier Besseberg.

Familien får krisehjelp etter ulykka.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .