NRK Meny
Normal

Et spøkelse av en bil

Akkurat nå ser bilen litt stakkarslig ut, med taket hengende til alle kanter, og store hull i bakskjermene. Men snart begynner den for alvor å ta form. Sveisingen er snart ferdig og snart er bilen klar til lakkering.

Marias Elvis-bil
Foto: MidtNytt / NRK

Denne uken har vært knalltøff, med hardt arbeid. Men metervis med sveisetråd, og x-antall slipeskiver er snart en saga blott. Bilen vil bli spektakulær å skue, og det vil kun finnes en av sitt slag i hele verden.

Nå er jeg i gang med å bygge nye B-stolper i bakkant av taket, og har kappet omtrent halve bakskjermen, for å kunne sveise det sammen på innsiden. Jeg sikrer all nødvendig dokumentasjon til den endelige godkjenningsprosessen til Biltilsynet- som også har et ord med i laget.

Jeg har senket taket ca 8 cm i framkant, og 15 cm i bakkant. Jeg har breddet taket på midten ca 4 cm fram, og 10 cm bak. I tillegg til dette, har jeg laget forsterkninger, som jeg har punktet fast på innsiden langs hele taket.

Nå fremstår bilen som mye bedre enn hvordan den originalt kom fra fabrikken. Jeg har også hentet fragmentene av interiøret, som jeg har fått sandblåst og grunnet. Nå skal jeg lakkere disse delene, før jeg kjører dem til salmakeren igjen- slik at han kan fortsette arbeidet.

Nytt verksted

Mitt nye verksted, som jeg har fått sponset, er ferdig til innflytting når som helst. Der er det en fungerende lakkeringsboks, som jeg kan bruke når jeg sprøyter grunning, sprøytesparkel og fyller før lakkeringen begynner.

Denne helgen, skal jeg arbeide intensivt med å ferdigstille de nye vingene bak. Må innrømme at bilen ser veldig stakkarslig ut akkurat nå, med taket hengende til alle kanter, og store hull i bakskjermene. Noen som var på besøk, sa at det var et spøkelse av en bil. Men det er fordi jeg er i sluttfasen, og da ser det gjerne litt nifst og usammenhengende ut. Jeg forventer å være ferdig med sveisingen før mandag morgen. Da vil bilen se mye bedre ut igjen.

Maler til vinduene

Neste uke skal jeg begynne å lage maler til vinduene, som spesiallages på bestilling i Finland. Det kommer til å bli en tredelt panorama bakrute, og panorama ala original rute foran - bare mye lavere. Det er en lang prosess å ferdigstille disse malene, som jeg må forme i 1,2 mm stålplater. Problemet vil bli å lage de runde formene korrekte, da jeg mangler det nødvendige verktøyet for å sikre at de blir perfekte. Jeg jobber på gamlemåten, og har minimalt med utstyr for å hjelpe meg.

Men jeg vil tro at jeg finner en løsning på dette, selv om det sikkert blir mange timer med prakk. Ellers er det ingenting å si på arbeidslysten min. Hver dag er en sann fornøyelse å tilbringe med bilen- selv om jeg er helt svart av lort fra topp til tå når jeg kommer hjem. Jeg holder fullstendig fokus hele tiden, hvilket jeg er nødt til om jeg skal bli ferdig i tide.

Men nå venter noen timer søvn, klokken er ca midt på natten og jeg må opp om 5 timer igjen. Da vil dagen bestå av papirarbeid, telefoner, møter og lignende- før jeg en gang på ettermiddagen kan arbeide i ro og mak på bilen, og gjøre hva jeg elsker mest her i livet.

Til lyden av sprakende bjørkeved fra en varm ovn, trekker jeg meg tilbake til drømmeverden og våkner atter frisk og klar til dyst om en stund. Nye oppdateringer i neste uke, samme tid, samme sted. Med ønske om en koselig helg til alle sammen..:-)

09.02/Maria De'Moon, Hell