Et kulturtorg skal gi nytt liv i Olavshallen

Gitterne skal vekk i Olavshallen. Istedet etableres en stor åpen scene i det som skal bli byens nye kulturtorg

Olavshallen

Målet er å åpne en ny scene i foajeen allerede i januar 2018. (Illustrasjonsbilde)

Bjørgvin Thorsteinsson

Bjørgvin Thorsteinsson er direktør i Olavshallen.

Foto: Grete Thobroe / NRK

– Det er ikke innbydende som det er i dag. Gitteret går jo ned klokka tolv, sier direktør i Olavshallen, Bjørgvin Thorsteinsson. Han er lei av gitter og tomme butikklokaler, og får støtte fra folk som stikker innom.

– Iskaldt

– Det er iskaldt, og ingen varme her. Ganske kjedelig og avstengt. Man føler seg ikke velkommen, sier folk NRK snakket med i Olavshallen.

Men nå skal det bli mer liv, for snart flytter musikkfestivalen Trondheim Calling inn med sine folk, en vinylbutikk er straks på plass og Cinemateket etablerer en liten kino her.

Olavshallen

Gitter og stengte butikklokaler er det som møter folk i Olavshallen i dag.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Og i den store foajeen ser direktør Bjørgvin Thorsteinsson for seg et nytt bytorg med en stor åpen scene.

– Den scenen skal være et lavterskeltilbud for å bruke. Hele området blir på 650 kvadratmeter, og skal bli byens kulturtorg, håper direktøren.

Levende kulturhus

For målet er et levende konserthus, akkurat som i Kilden i Kristiansand hvor de har skapt et teater og konserthus med tilbud for alle. Men også som i Bodø der det nye konserthuset og biblioteket har skapt en helt ny dynamikk i sentrum.

Også i Trondheim utreder de nå om det skal bygges et helt nytt konserthus, men Olavshallen er fortsatt byens storstue med symfoniorkesteret, elevene i kulturskolen og musikkstudentene ved NTNU.

Nå vil direktør Bjørgvin Thorsteinsson vise dem mer frem.

– Vi må få fram talentene, og at de får en scene og et publikum å vise seg fram for. Målet er å åpne scenen i januar neste år, sier han til NRK.