– Overrasket over at Blatter ikke dømmes for mer

UEFA-styremedlem, Karen Espelund, mener dagens beslutning om å utestenge Blatter og Platini er en tydelig markering fra FIFAs etiske komité.

Karen Espelund

Karen Espelund har vært styremedlem i UEFA siden 2011. Aldri før har det stormet så mye rundt fotballorganisasjonen.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– Dersom dette blir stående betyr det at begge to i realiteten ikke lenger har noe liv i fotballen, sier Espelund til NRK.

FIFAs etiske komiteen bestemte i dag at tidligere FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-sjek Michel Platini er utestengt fra all fotball i åtte år.

Platini og Blatter utestenges på grunn av korrupsjon. Bakgrunnen for utestengelsen er en pengeoverføring gjort i 2011, der drøyt 17 millioner kroner skal ha vært betaling for arbeid gjort fra 1998 til 2002.

– Mulig det kommer flere saker

– Dagens overraskelse er at Blatter ikke dømmes for flere forhold. Det er blant annet et salg av tv-rettigheter til et styremedlem i FIFA. Det forundrer meg at det ikke er lagt til grunn i dag. Men det er mulig det kommer flere saker etter hvert, sier hun.

Dommen er fortsatt ikke rettskraftig og Blatter har allerede sagt at han vil anke dagens avgjørelse.

  • Les også: – Jeg er blitt forrådt

    Blatter og Platini

    Tiden med tidligere FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) og UEFA-sjef Michel Platini på toppen av fotballverden er forbi.

    Foto: Fabrice Coffrini / AFP

– Ryddeaksjon

Det har i lang tid stormet rundt FIFA. I mai ble flere FIFA-delegater pågrepet etter en razzia på et luksushotell i Zürich. Siden gang har krisene stått i kø for det Internasjonale Fotballforbundet.

– Det har vært tøffe tak i FIFA. Nå ryddes det opp over en lav sko. Flere blir tatt for korrupsjon. Oppryddinga har begynt og nå må FIFAs kongress vedta det reformforslaget som ligger på bordet og få klare retningslinjer for hvordan økonomiske transaksjoner skal håndteres i FIFA, sier Espelund.

Espelund mener nå UEFA må få valgt en ny president på en ekstraordinær kongress. Hun mener Gianni Infantino er den rette mannen til å fortsette ryddejobben. Infantino er også foreslått som president i FIFA.