NRK Meny
Normal

Espelund: – Ikke spesielt interessert i FIFA-jobb

Karen Espelund er foreløpig avventende til å ta på seg andre roller innen fotballen.

Karen Espelund

Karen Espelund ble vraket fra UEFA-styret.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Tidligere denne uken ble Karen Espelund vraket av UEFA-styret. Hun tapte styrevalget da hun fikk 21 stemmer mot franske Florence Hardouin som fikk 33.

Etter den overraskende avgjørelsen i Budapest, ble det antydet at Karen Espelund (55) kan komme til å bli forfremmet til en plass i det nye FIFA-rådet, som ble opprettet da FIFA-kongressen vedtok organisasjonsendringer i februar.

– Jeg vil gjerne takke Espelund for jobben hun har gjort. Hun er en fantastisk kollega, som har vært aktiv og bidratt på en god måte. Vi regner med å ha deg med videre i arbeidet med andre områder, sa UEFAs visepresident fra talerstolen, Angel Maria Villar Llona.

– Ikke spesielt interessert

UEFA skal neste år velge en kvinnelig representant til FIFA-rådet, men i følge Espelund selv, er ikke det så aktuelt.

– Det er ikke noe jeg per i dag er spesielt interessert i. Jeg synes det har vært kjempemorsomt å få være med å utvikle fotballen, både i Norge og på europeisk nivå. Motivasjonen har først og fremst vært knyttet til det, sier Espelund.

Det er kanskje ikke rett å si dette mens skuffelsen sitter i, men nå kjennes det slik, uttaler Espelund, til NRK.

Åpner seg alltid noen dører

Espelund var med som aller første kvinne i styret i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) alt fra 2011. Derfor er det skuffende å ikke få være med videre i UEFA.

Men hun utelukker ikke at hun likevel blir å finne i en rolle i fotballen i fremtiden.

– Det åpner seg alltids noen dører som innebærer andre sider av fotballen. Man skal ikke gjøre dette til noe være eller ikke være, sier Espelund til NRK.

– Jeg er forløpig ganske avvisende til å ta på meg noen andre roller. Samtidig er det ikke sikkert at det er nå jeg skal ta slike avgjørelser, sier hun.

Kan bruke kreftene på andre ting

Til daglig er Espelund fylkesdirektør for kultur og kommunikasjon i Sør-Trøndelag. Fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag vedtok nettopp å slå sammen de to fylkene, noe Espelund gleder seg til å ta fatt på arbeidet med.

Nå kan jeg bruke mer krefter for å jobbe med et godt felles fylke, mellom Nord- og Sør-Trøndelag, sier den internasjonalt kjente fotballtoppen.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal