NRK Meny
Normal

Eskil Ervik

Eskil Ervik har vært i verdenstoppen på skøyter siden 1999, men han har aldri gått helt til topps i noe internasjonalt mesterskap sammenlagt.

Eskil Ervik under EM på Hamar 2006
Foto: Jerry Lampen / Scanpix/Reuters

Han har heller ikke vunnet favorittdistansen 5000 meter i VM, men i EM har han vunnet distansen hele fire ganger.

– Det er verre å vinne distansen i OL, men jeg er i godt slag. Siste gjennomkjøring viste det. Noe spesielt press føler jeg heller ikke foran lørdagens 5000 meter, sa han til NTB før OL.

Flyttet til Hamar
Eskil Ervik flyttet fra Trondheim og klubben Falken til Hamar som 18-åring for å bli best på skøyter. På hjemmebane i Vikingeskipet har han tatt bronse i VM (1999) og sølv i EM (2000), men han har hatt problemer med å lykkes i avgjørende situasjoner. Sykdomsplager må ta en del av skylda for det,

Eskil Ervik er beste nordmann på Adelskalenderen med en 7. plass. Han har verdensrekorden på 3000 meter med 3,37,28, satt i Calgary 5. november 2005.

Ervik var med i OL i Salt Lake, men lyktes ikke der med en 21. plass på 5000 meter og en 35. plass på 1500 meter.

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.