NRK Meny
Normal

Erna lover å hjelpe Flatanger

Flatanger/Trondheim (NRK): Statsminister Erna Solberg (H) lover at staten vil bidra økonomisk for å hjelpe Flatanger-samfunnet etter storbrannen.

Staten vil bidra

Statsminister Erna Solberg lover at staten skal hjelpe Flatanger-samfunnet etter brannen. Hun kommer også til å besøke kommunen.

Storbrannen i Flatanger er ennå ikke slukket, men statsminister Erna Solberg lover allerede nå at regjeringen og staten skal hjelpe til med å få bygget opp det brannherjede samfunnet igjen.

– Bidrar med penger

– Ved alle større naturkatastrofer er det sånn at kommune og fylkeskommune kartlegger de ekstraordinære utgiftene, og så bidrar staten med penger til kommunen, sier Solberg til NRK.

55 hus og en rekke andre bygninger har gått tapt i brannen i områdene Hasvåg og Småværet i Flatanger kommune, ytterst på kysten av Nord-Trøndelag.

Anundsen

Justisminister Anders Anundsen besøkte Flatanger tirsdag.

Foto: NRK

– Vi vil stille opp både når det gjelder gjenoppbygging av infrastruktur, og ikke minst i forhold til kostnader til brannmannskapene. Så langt har vi ikke fått noen forespørsel om dette fra Flatanger kommune, men de skal jo i første omgang ha fullt fokus på å organisere arbeidet som krise- og beredskapsstab, sier Erna Solberg.

Hun er veldig glad for at brannen nå ser ut til å være under kontroll.

– Det er veldig bra. Det har vært utrolig vanskelige arbeidsforhold, og ressursene vi kunne bidratt med tidligere har vi ikke klart få frem på grunn av sterk vind, sier Solberg.

Lover å komme på besøk

I går besøkte justisminister Anders Anundsen (Frp) Flatanger . Nå lover også Erna Solberg å besøke Flatanger.

– Vi vil besøke Flatanger når selve operasjonen er over, og da vil vi se på de erfaringene som kommunen har gjort seg i en så vanskelig situasjon. Justisministeren var der tirsdag. Han fikk se det aktive arbeidet, og han fikk treffe de folkene som jobbet på brannstedet. Senere vil jeg også besøke kommunen, men jeg vet ennå ikke når det blir, sier statsministeren.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal