Hopp til innhold

Erik (23) har skrevet 2700 Wikipedia-artikler

Nettleksikonet Wikipedia har blitt manges kilde til kunnskap om alt nyttig og unyttig. En av dem som sørger for at du får den informasjonen du trenger, er 23 år gamle Erik Fløan.

Erik Fløan, Wikipedia-forfatter

23-åringen fra Stjørdal har skrevet over 2500 artikler for Wikipedia. En av de mest omfattende er artikkelen om Nord-Trøndelag.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK

Fløan er fra Stjørdal i Nord-Trøndelag, og har viet mye tid til Wikipedia. Hittil har han skrevet 2700 egne artikler, og har samtidig bidratt til å forbedre titusener.

Det var Trønder-Avisa som først skrev om 23-åringen. Fløan er yrkesaktiv, og i tillegg gruppeleder for Høyre i fylkestinget i Nord-Trøndelag.

Wikipedia-artiklene skriver han på når tida strekker til.

– Det blir noen minutter til overs her og der, og da finner jeg tid til dette. Jeg synes det er en fin fritidssyssel, sier Fløan til NRK.

Holdt på i 10 år

Erik Fløan

Fløan har ingen planer om å gi seg med artiklene med det første. Så lenge han synes det er gøy, vil han fortsette.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK

Det hele startet da han skulle inn å finne stoff til en skoleoppgave. Han så en skrivefeil og ville rette den opp. Siden har han ikke klart å legge det fra seg. Nå har han holdt på i ti år.

– Det handler for min del mye om å tilegne seg kunnskap. Jeg er glad i å lære, og deler gjerne den kunnskapen jeg finner, sier han.

Blant de 2700 artiklene han har skrevet, er han spesielt stolt over den om Harry S. Truman og Nord-Trøndelag.

Har lært seg færøysk

I tillegg har han en forkjærlighet for Færøyene.

– For min del handler det mye om historie. Færøyene traff meg, og jeg tok turen dit i 2010. Jeg lærte meg også språket - hvor nyttig det er kan jo diskuteres, sier stjørdalingen.

Han har i tillegg skrevet artikler om blant annet Danmark, politikk, kjente personer og Trøndelag.

Flest brukere er unge menn

– Vi «Wikipedianerne», som vi kaller oss, skriver jo gjerne om litt ukjente tema. Vi velger det vi selv ønsker å lære mer om, og det er slik jeg blir motivert.

– Hvor lenge vil du fortsette?

– Så lenge jeg synes det er gøy - og det synes jeg i alle fall ennå, sier Fløan.

Statistikk viser at ni av ti brukere på Wikipedia er unge menn.