NRK Meny
Normal

Er imponert over RBK-starten

Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma er imponert over kvaliteten i laget etter de tre første seriekampene.

Rosenborgs Christer Basma

Christer Basma mener det er gøy å se årets Rosenborg-lag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

RBK topper tabellen etter tre strake seirer og 9-0 i målforskjell. I går ble Sogndal slått 4-0 på bortebane .

– Virkelig bra

– I går var det virkelig bra, selv om Sogndal er et lag man også skal slå. Det er utrolig gøy å se Rosenborg spille for tida. Spillerne er fornøyde, og er tydeligere i det de gjør enn før. Med tydelige ledere er det også lettere å vite hva man skal jobbe med, sier Christer Basma til NRK.

Erkerival Molde har fått elendig seriestart, og mange trøndere fryder seg over at moldenserne er sist på tabellen uten poeng.

– Sånt setter seg også i hodene til spillerne. Det påvirker spillet videre og er med når laget skal forberede seg til fredagens kamp mot Start på Lerkendal. Da håper jeg på fullsatt stadion. Nå har folk klaget over laget ei god stund, og da må man møte opp når det går bra, sier Basma.

Et godt kollektiv

Han synes laget opptrer mye bedre som et kollektiv på lenge. Ikke minst på grunn av de danske forsterkningene.

– De opptrer mye mer som et lag enn før, og er flinke til å vinne igjen ballen høyt oppe i banen. Nicki Bille Nielsen har kommet inn som spiss, og gjør en god jobb som førsteforsvarer. Da tør også resten av laget å stå høyere oppe i banen. Dermed blir det kortere vei til mål, mener Christer Basma.

Tarik Elyounoussi scoret mot Sogndal

Stor Rosenborg-jubel mot Sogndal i går kveld.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

I tillegg mener den gamle Rosenborg-forsvareren at laget er blitt flinkere i kontringsspillet.

– Jeg vet de har trent mye på kontringer. Dette er ofte kjedelig terping, men spillerne skal ha ros for at de har gjort jobben. Jeg vet de har jobbet mye med nettopp dette på treningsfeltet på Lerkendal, understreker Basma.

Kommer gråværsdager

Fredag er det altså kamp mot nyopprykkede Start. Basma vet det kommer gråværsdager også for årets Rosenborg-lag, men han tror Per Joar Hansen klarer å motivere spillerne.

– Det er nok lett å ta av etter en så god seriestart, men Perry vet hva som skal til for å holde spillerne nede på jorda. Men laget kan selvfølgelig utvikle seg og bli bedre. I går var det perioder hvor ikke alt fungerte like godt, men spillerne holdt nok litt igjen og var fornøyde med 4-0, sier Christer Basma.