Ildsjelene i Silverklubben hedret for anleggspris

I helga mottok Steinkjer Skiklubb en pris for beste anlegg. Tirsdag ga de den videre til pensjonister, som har jobbet dugnad for klubben i en årrekke.

Silverklubben

Knut Skogan (Nummer fem fra høyre), Helge Blengsli (Nummer to fra venstre) feirer anleggsprisen fra Steinkjer Skiklubb.

Foto: Øyvind Holmvaag / NRK

– Vi har jobbet med anlegget og i det hele tatt fått det til å fungere. Vi er pensjonister alle sammen, og vi holder på først og fremst av ren kjærligheten til klubben, forteller primus motor i Silverklubben, Helge Blengsli (77).

Stolt

Helge Blengsli og Edvin Dahl er stolte.

Foto: Øyvind Holmvaag / NRK

Årsverk

Silverklubben består blant annet av tidligere medlemmer fra Steinkjer Skiklubb, og de har brukt mange timer på dugnad.

– Vi har arbeidet mye her i sommer, med rulleskiløypa. I mai for to år siden begynte vi på løypa og onsdag i forrige uke sa vi oss ferdig. Det er tre karer fra klubben som har satt opp et flott gjerde rundt stadion her også, forteller Knut Skogan.

– Hvor mange timer tror du er lagt ned i arbeidet her?

– TIMER?! Her snakker vi årsverk. Det er enormt mye jobb lagt ned i stadionet. Hoppbakkene er laget for hånd, og det er bare dugnadsinnsats fra tidligere medlemmer i Silverklubben. Så den prisen den er fortjent vil jeg si, forteller medlem Knut Skogan (71).

Håper på nye rekrutter

– Vi skulle gjerne hatt med noen yngre pensjonister. Når du ser klubbhusene og resten av anlegget som står her, så er det nødt til å gå noen gamle menn rundt og stelle med det. Det er jo mange som slutter å jobbe når de er 65 så de hadde passet godt her, men vi skal nok klare å dra med oss noen, sier Skogan.

Selv om alle medlemmene i Silverklubben er pensjonister, vil det på ingen måte si at de ligger på latsiden.

– Når vi har fått trukket pusten litt etter NM som var, så skal vi skifte vinduene i klubbhuset. Det blir vår neste store oppgave forteller Knut Skogan.

Leder i Skiskyttergruppa ved Steinkjer Skiklubb, Torbjørn Wekre, er imponert over gjengens engasjement.

– Silverklubben er helt avgjørende. De er mange, og de stiller opp. Når vi spør de om noe, så gjennomfører de.

Prisen

Dette er prisen Silverklubben mottok.