NRK Meny
Normal

Ildsjelene i Silverklubben hedret for anleggspris

I helga mottok Steinkjer Skiklubb en pris for beste anlegg. Tirsdag ga de den videre til pensjonister, som har jobbet dugnad for klubben i en årrekke.

Silverklubben

Knut Skogan (Nummer fem fra høyre), Helge Blengsli (Nummer to fra venstre) feirer anleggsprisen fra Steinkjer Skiklubb.

Foto: Øyvind Holmvaag / NRK

– Vi har jobbet med anlegget og i det hele tatt fått det til å fungere. Vi er pensjonister alle sammen, og vi holder på først og fremst av ren kjærligheten til klubben, forteller primus motor i Silverklubben, Helge Blengsli (77).

Stolt

Helge Blengsli og Edvin Dahl er stolte.

Foto: Øyvind Holmvaag / NRK

Årsverk

Silverklubben består blant annet av tidligere medlemmer fra Steinkjer Skiklubb, og de har brukt mange timer på dugnad.

– Vi har arbeidet mye her i sommer, med rulleskiløypa. I mai for to år siden begynte vi på løypa og onsdag i forrige uke sa vi oss ferdig. Det er tre karer fra klubben som har satt opp et flott gjerde rundt stadion her også, forteller Knut Skogan.

– Hvor mange timer tror du er lagt ned i arbeidet her?

– TIMER?! Her snakker vi årsverk. Det er enormt mye jobb lagt ned i stadionet. Hoppbakkene er laget for hånd, og det er bare dugnadsinnsats fra tidligere medlemmer i Silverklubben. Så den prisen den er fortjent vil jeg si, forteller medlem Knut Skogan (71).

Håper på nye rekrutter

– Vi skulle gjerne hatt med noen yngre pensjonister. Når du ser klubbhusene og resten av anlegget som står her, så er det nødt til å gå noen gamle menn rundt og stelle med det. Det er jo mange som slutter å jobbe når de er 65 så de hadde passet godt her, men vi skal nok klare å dra med oss noen, sier Skogan.

Selv om alle medlemmene i Silverklubben er pensjonister, vil det på ingen måte si at de ligger på latsiden.

– Når vi har fått trukket pusten litt etter NM som var, så skal vi skifte vinduene i klubbhuset. Det blir vår neste store oppgave forteller Knut Skogan.

Leder i Skiskyttergruppa ved Steinkjer Skiklubb, Torbjørn Wekre, er imponert over gjengens engasjement.

– Silverklubben er helt avgjørende. De er mange, og de stiller opp. Når vi spør de om noe, så gjennomfører de.

Prisen

Dette er prisen Silverklubben mottok.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.