NRK Meny
Normal

Enighet om Henriksens overgang

Rosenborg og AZ Alkmaar er enige om en overgang for Markus Henriksen. Men RBK er tause om prisen.

Markus Henriksen

Markus Henriksen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi ble enige med AZ sent i går, sier sportslig leder i Rosenborg Erik Hoftun til NRK.

– Det har vært spekulert i en markedsverdi på mellom 15 og 20 millioner. Hva kan du si om den prisen Rosenborg har fått for spilleren?

– Ingen ting.

Til Nederland

Markus Henriksen reiser nå til Nederland for en medisinsk test og for å bli enig med klubben om personlige betingelser, skriver rbk.no.

De to klubbene har vært i samtaler denne uken, og nå er det altså bare dette som gjenstår før Henriksen blir klar for nederlansk fotball.

AZ Alkmaar ligger på åttendeplass i den nederlandske æresdivisjonen etter tre serierunder.

Ønsker lykke til

Markus Henriksen kom til Rosenborg i 2009, og Erik Hoftun medgir at han gjerne hadde sett at han ble en sesong eller to til på Lerkendal før han reiste ut.

– Men sånn er ikke fotballverdenen og for vår del handler det veldig mye om timing og når vi skal si ja til gode tilbud.

– Det er viktig for oss å utvikle gode spillere fra området, og blir de så gode at de blir solgt til utlandet så er det greit og vi ønsker dem lykke til, sier Hoftun.

Selges før viktig kamp

20-åringen blir solgt dagen før Rosenborgs returoppgjør mot Legia Warsawa.

– Vi visste at dette kunne bli en situasjon som kunne oppstå og var forberedt på det. Selvfølgelig er det litt uheldig at den kampen kommer omtrent akkurat samtidig som vinduet stenger, men vi har gjort en del grep i sommer og føler at vi har en sterk tropp med mange gode spillere så det tror vi skal gå bra, sier Erik Hoftun.

Rosenborg og AZ Alkmaar er enige om en overgang for Markus Henriksen.

Erik Hoftun om Markus Henriksens overgang.