Kastet som Frp-topp i Nord-Trøndelag

Fremskrittspartiets nominasjonsmøte satte i dag Endre Skjervø på sidelinja.

Endre Skjervø
Foto: Frp

Frp holder i dag nominasjonsmøte til neste års fylkestingsvalg. Det var 48 stemmeberettigede da topplasseringen skulle avgjøres.

Et knappest mulig flertall, 24 personer, stemte for utfordreren Ståle Busch, mens dagens gruppeleder for Frp i fylkestinget, Endre Skjervø, fikk 23 stemmer.

Dermed ble nominasjonskomiteens innstilling fulgt.

Skjervø har tidligere sagt at han vil vurdere sin politiske karriere om han ikke blir nominert på topp på Fremskrittspartiets liste. Etter avstemningen forlot han møtet.

Trakk seg i protest


Det var flere møtedeltakere som var overrasket over at Endre Skjervø ble vraket som fylkestopp. Hans Aalberg fra Levanger som var foreslått på 4. plass på fylkeslista trakk sitt kandidatur i protest mot behandlinga Skjervø har fått.

– Vi har kasta en av de dyktigste kandidatene i Nord-Trøndelag, og det er årsaken til at jeg trekker mitt kandidatur, sa Aalberg til forsamlingen.

Per Sandberg roser Skjervø

Stortingsrepresentant Per Sandberg var også tilstede ved nominasjonsmøtet. Han stilte som representant for sentralstyret i partiet.

– Vi visste jo at det ville blei kampvotering, men jeg er overraska over resultatet, sa han til NRK etter avstemminga.

Sandberg påpekte at partiet sentralt mener at Endre Skjervø har gjort en glimrende jobb for Frp i Nord-Trøndelag, og regner med at det vil være plass til ham i en annen viktig posisjon i partiet.

– Men det som er viktig nå er å få stablet sammen et team som kan lede fylkespartiet på en god måt de neste fire åra, sa Sandberg

Svertekampanje


Endre Skjervø sjøl har sagt at han har vært utsatt for baksnakking og en svertekampanje innad i partiet. Dette er noe ingen av møtedeltakerne ville snakke med NRK om .