Endelig Fredag i ny drakt

Med liveshow og publikum i studio, kommer Endelig Fredag i ny drakt. I fire sendinger frem mot jul, er det fra Rockheim man nå får fredagsstemninga.

Husbandet

Husbandet i full gjennomgang til den første Endelig Fredag-sendingen fra Rockheim. De skal være med å underholde både lyttere og publikum i fire sendinger frem mot jul.

Foto: Ståle Tonning / NRK

– Her tar vi i bruk den nye og flotte scenen på Rockheim der vi skal sende live èn fredag i måneden frem mot jul. På scenen vil jeg stå, og hver gang skal jeg ha med spennende gjester, sier Ståle Tonning som skal være programleder for det nye formatet for Endelig Fredag fremover.


Med publikum i salen

Endelig Fredag blir da flyttet ut fra Tyholt og inn på Rockheim fra og med fredag 16. september.

Ideen om å bruke Rockheim som arena kom fra ansatte på Tyholt for en stund siden.

– Vi begynte å drodle rundt denne ideen, og da vi fant ut at Rockheim var villige til å være med på dette, åpnet det seg for mange muligheter. Vi tror dette kommer til å bli veldig spennende, ikke minst siden det skal være med publikum i salen, sier en entusiastisk programleder.

Husband og liveshow

Ståle Tonning

Journalist i NRK, Ståle Tonning skal lede Endelig Fredag-sendingene fra Rockheim fremover.

Foto: NRK

Rockheim stiller med scene og eget husband til sendingene som skal gi Trøndelag den gode fredagsfølelsen i noen fredager fremover.

– Jeg tror folk i salen vil få en slags opplevelse av å være både på konsert, på liveshow og på talkshow på samme tid. Lytterne får jo også selvfølgelig ta del i dette.

Ståle Tonning skal da ta på seg oppgaven med å underholde både radiolyttere og publikum i salen i fire sendinger fremover.

– Det blir jo en utfordring, derfor er det også viktig å få tak i mange spennende gjester. Jeg kan nevne at Arne Byrkjeflot skal være med oss i den første sendingen. For noe jeg tror folk er opptatt av, er hvilket forhold politikerne har til sannheten. Det skal Byrkjeflot få svare på, siden han er kjent for å være en veldig frittalende politiker, sier Tonning.

Skal spre godt humør

Debatter og musikk vil også prege de nye Endelig Fredag-sendingene.

I tillegg til et eget husband som skal spille live fra scenen, blir det spilt mange andre plater.

– Det kommer til å bli en helt annerledes sending, som forhåpentligvis skal gi godt humør til lytterne og også få folk til å tenke litt.

Vollvik første hovedgjest

I tillegg til andre gjester, skal Tonning alltid ha med seg en hovedgjest i sendingene. I første omgang er det Idar Vollvik som blir å stå på scenen.

– Vollvik skal prate om hvordan han opplever å være en fiskers sønn fra Trøndelagskysten som mottar milliarder av kroner fra sine forretninger, som nærmest spilles bort gjennom daytrading og slikt, sier Tonning.

– Hva gjør dette med et menneske, hvordan håndterer han det og hvordan opplever han dette i møte med andre mennesker når han kommer hjem til sin hjemplass. Vi skal forsøke å gå litt under huden i det menneskelige i slike saker, sier Tonning, som gleder seg til å ta fatt på sendingene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.