NRK Meny
Normal

Én supporter er pågrepet

En Legia-supporter ble i ettermiddag pågrepet av politiet på Værnes for slåssing da supporterflyet fra Polen landet. Men utenfor Lerkendal er det rolig.

To fly med supportere av den polske fotballklubben Legia Warszawa har landet på Værnes. De beryktede supporterne skal støtte laget sitt når de møter Rosenborg på Lerkendal til andre kamp i kvalifiseringen til Europaligaen. Den første kampen i Warszawa endte 1-1 .

– Vi vet det har vært 700 billetter tilgjengelig til kampen i Polen. Så langt vi vet er 400 av disse blitt solgt, opplyser Håkon Jørgensen i trondheimspolitiet til NRK.

Politiet har rustet seg

Legia Warszawa-supporterne er kjente for å lage mye bråk, og politiet har rustet seg godt før kveldens kamp. De frykter rett og slett polsk bråk på Lerkendal og i Trondheim.

Polske

De første polske supporterne landet på Værnes like etter klokka 12 i dag.

Foto: Kari Sørbø/NRK

– Det er vanskelig å anslå sikkert hvor mange polske supportere som kommer til Trondheim. Vi vet ganske sikkert at ingen kommer kjørende med bil fra Warszawa uten billett.

– I tillegg til de som kommer fra Polen, kommer det sikkert en del polakker som bor i Midt-Norge for å støtte laget, sier Jørgensen.

Kjørt til Lerkendal

Den ene flyet med supportere landet på Værnes i 12-tida. Der var det om lag 20 fotballsupportere med ruteflyet som kom fra Gdansk. I tillegg kom det et charterfly fra Warszawa litt senere. Der skal det være 168 medlemmer av Legias supporterklubb om bord.

Dette flyet ble forsinket fra Polen på grunn av fyll blant en del av supporterne.

Fotballfansen skal i tillegg til å se kampen, også se seg rundt i Trondheim. Etter det NRK erfarer skal de blant annet besøke museet på Sverresborg, og spise pizza i restauranten i Tyholttårnet.

Supporterne blir nå først kjørt opp til Lekendal. NRK vet at det jobbes med å holde så mange av supporterne som mulig oppe ved Lerkendal helt fram til kampen starter.

Politiet vil helst unngå polske supportere rundt om i hele byen. Da er de vanskeligere å ha kontroll på.

Ved 18-tiden var det rolig utenfor Lerkendal.

Mange kjører bil

En polsk politimann som følger supporterne, forteller til NRK at det i tillegg kommer mange Legia-supportere kjørende i bil til Trondheim i dag. Alle disse skal allerede ha skaffet seg billett til oppgjøret

Trondheimspolitiet har forberedt seg godt til kampen, og har trent på hvordan de skal håndtere eventuelt bråk inne på banen i kveld.

– Ikke noe å være redd for

Kenneth T. Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes ber folk støtte Rosenborg i kveld.

Foto: Hilde Grande / NRK

RBK-supporterne i Kjernen frykter ikke de polske tilskuerne i kveld. Talsmann Kenneth Kjelsnes ber folk støtte RBK og ta turen til Lerkendal.

– Slike supportere har vi opplevd på Lerkendal før, og det har gått veldig bra. Jeg vil oppfordre alle trøndere til å komme på Lerkendal for å støtte Rosenborg, sier Kjelsnes.

– Det er viktig å gi sin støtte slik at RBK går videre til Europaligaen. Vi skal også slå Legia-supporterne på tribunen, sier han til NRK.

– Skal lage show

Mange av Legia-supporterne NRK var i kontakt med i ettermiddag, vil ikke stå med fullt navn og bilde. Men en av de NRK snakket med lover et stort show på Lerkendal.

– Det er sagt mye stygt om oss supportere, men vi skal laget show i kveld. Da tror jeg folk vil endre oppfatning av oss, sier mannen.

Han lover å motbevise alle påstandene i media om at de bare er ute etter å lage bråk.

– Vi skal ha det moro og vise folk hvordan du virkelig skal støtte laget ditt. Polske supportere har fått et dårlig rykte på seg, men vi skal lage show i kveld. Bare kom å se, er oppfordringen fra Legia-supporteren som har tatt turen til Trondheim fra England for å støtte favorittklubben sin.