NRK Meny
Normal

En person skadet i paragliderulykke

En person har alvorlige bruddskader etter å ha vært involvert i en paragliderulykke på Forbordsfjellet i Stjørdal i Nord-Trøndelag.

En person har alvorlige bruddskader etter å ha vært involvert i en paragliderulykke på Forbordsfjellet i Stjørdal i Nord-Trøndelag.

SE VIDEO: Luftambulansen kom seg inn i området hvor personen ble funnet. Han fraktes nå til sykehus med alvorlige bruddskader.

– Vedkommende er bevisst og tilstanden betegnes som stabil. Personen skal nå fraktes ut av området i luftambulanse, sier operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Bård Krogstad til NRK.

Det var like etter klokka 14.00 at politiet meldte om ulykka på Forbordsfjellet. Nødetatene rykket ut til hendelsen og fikk helsepersonell inn i området hvor vedkommende hadde landet.

Laster Twitter-innhold
forbord

Paragliderulykka skjedde på Forbordsfjellet i Stjørdal kommune.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Personen pådro seg alvorlige bruddskader og ambulansepersonell måtte stabilisere kroppen hans før de fikk han inn i en luftambulanse.

– Vedkommende ble liggende rundt 100 meter nedenfor toppen av fjellet. Det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd, det er sjeldent slike ulykker skjer, forteller innsatsleder Kurt Kristoffersen.

Samtidig som redningsaksjonen pågikk mistet et vogntog hjul på E6 ved Skatval, dette skapte lange køer på stedet og bergingsbil ble rekvirert.

Klokken 15.16 melder politiet at veien er åpen igjen i begge retninger og at trafikken løser seg opp.

Like etter skjedde det nok ei ulykke like ved der hvor nødetatene holdt på med en redningsaksjon. En personbil kjørte inn i bilen foran seg, men ingen personer ble skadet som følge av dette.

Forbord ulykke

Helsepersonell måtte stabilisere kroppen til personen i paragliderulykka da han pådro seg alvorlige bruddskader.

Foto: Stein Lorentzen / NRK