En person pågrepet etter brann på asylmottak

96 personer måtte evakuere asylmottaket på Fillan etter at det begynte å brenne. Nå har politiet pågrepet en beboer ved mottaket.

Brann på Fillan asylmottak

96 beboere måtte evakuere da det begynte å brenne på asylmottaket i natt.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Det var klokken 23:18 i går kveld at politiet meldte om brann på asylmottaket på Fillan.

Det var mye røyk på stedet, og brannvesenet kom raskt i gang med slukking. 96 personer ble evakuert fra mottaket, og fire personer fikk behandling etter å ha pustet inn røyk.

Brann på Fillan asylmottak

Politiet har pågrepet en av beboerne, og de mistenker at han har startet brannen.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

En beboer pågrepet

Rett før klokken 01 i natt kunne politiet melde at de har pågrepet en beboer. Det var i hans fløy av mottaket at brannen startet, og politiet mistenker at det er han som har startet den.

– Vi vet foreløpig ikke noe om motivet. Vi vet at det skal ha vært en krangel mellom flere beboere i fokant av brannen, men om dette har noe med brannen å gjøre vet vi ikke enda, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

20 beboere til hotell

Fløyen som det brant i skl være ubeboelig, og derfor er 20 av beboerne flyttet til et hotell. De resterende fikk flytte tilbake på rommene før klokken 02 i natt.

Politiet skal fortsette å gjøre avhør av vitner i løpet av dagen, og skal også gjennom flere avhør av den pågrepne mannen.

– Vi kommer til å gjrøe kriminaltekniske undersøkelser på stedet, og fløyen det brant i er sperret av, sier Brandmo.

Det er opprettet sak som blir etterforsket av lensmannskontoret på Hitra.