NRK Meny
Normal

Tilstår grovt innbrudd etter politiaksjon

Seks personer fra et bokollektiv ble innbrakt av politiet etter innbrudd i en bygård i Trondheim, tirsdag. Hittil har én av dem erkjent straffskyld for grovt tyveri og innbrudd.

Politihuset Trondheim

Politiet etterforsker fremdeles innbruddet på Møllenberg. Hittil har en person erkjent straffskyld for grovt tyveri og innbrudd.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Politiet rykket tirsdag ut til en leilighet i en bygård på Møllenberg i Trondheim, etter en melding om innbrudd.

Senere samme dag aksjonerte politiet mot en konkret leilighet på Nedre Elvehavn. Da politiet aksjonerte befant det seg 10 personer seg i leiligheten, som fungerer som et bokollektiv for flere av de pågrepne. Mye av tyvegodset ble funnet i de fleste av rommene, samt i fellesarealet i kollektivet.

– Seks av disse ble tatt med til politistasjonen, og avhørt der. Én av disse har erkjent straffskyld for grovt tyveri og innbrudd, sier politioverbetjent Wenche Johnsen.

Flere av dem skal være domfelt for ulike forhold tidligere.

Ingen hjemme da innbruddet ble begått

Innbruddet ble begått i en bygård i Wessels gate på Møllenberg. Ifølge politiet var det ingen hjemme da de uvedkommende tok seg inn.

– Beboeren i leiligheten var ikke hjemme da innbruddet skjedde, men beboere i etasjen over skal ha reagert på at det var ukjente i trappene og kontaktet derfor politiet, sier Johnsen.

Politiet har sikra spor fra den aktuelle adressen og etterforskning pågår.