En person omkom i tunnelulykke

En person omkom da et vogntog kolliderte med en personbil i Storsandtunnelen i Sør-Trøndelag i formiddag. Føreren av vogntoget fikk lettere skader.

Klokken 1214 rykket politiet ut til en frontkollisjon på E39 i Storsandtunnelen ved Skaun i Sør-Trøndelag. En personbil og et vogntog kolliderte inne i tunnelen og en brann utviklet seg i det ene kjøretøyet.

– Vi bekrefter at det er en dødsulykke. Vi er på stedet med flere patruljer, sa operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En person er omkommet etter tunnelulykken i Storsandtunnelen i Sør-Trøndelag torsdag formiddag, forteller innsatsleder Mikkel Voll Stokkli. – Det har vært en ganske stor brann, som brannvesenet har jobbet mye med for å få slukket og kontrollert. Det har vært veldig mye røykutvikling inne i tunnelen, forteller han.

VIDEO: Nødetatene jobbet med å få kontroll over situasjonen.

Tok fyr i vogntoget

Politiet bekreftet så at det var føreren av personbilen som omkom i frontkollisjonen.

– Det har vært et sammenstøt mellom et vogntog og en personbil et stykke inne i tunnelen, hvor det etterpå har tatt fyr i vogntoget, fortalte innsatsleder Mikkel Vold Stokkli.

innsatsleder Mikkel Voll Stokkli

Innsatsleder Mikkel Voll Stokkli hadde oversikten på stedet.

Foto: Joar Elgåen

Nødetatene gjorde så et søk inne i tunnelen, men fant ingen andre omkomne eller skadde. Brannvesenet jobbet på spreng med å få slukket flammene, mens politiet evakuerte og stengte tunnelen.

Vold Stokkli bekreftet at det ikke var andre kjøretøy involvert i ulykken.

veienstengt skaun

Flere tunneler i området ble stengt som følge av ulykka.

Foto: Ella Berit Strugstad Mathisen

Gikk selv ut

– Føreren av vogntoget skal selv ha gått ut av tunnelen med lettere skader. Han ble møtt av helsepersonell som kjørte han til nærmeste sykehus, fortsetter Vold Stokkli.

Tunnelen vil være stengt utover dagen, da kriminalteknikere fra politiet er på stedet og gjør undersøkelser.

– Det blir omkjøring på fylkesveg 800 via Viggja, sier operatør Terje Engstrøm i Vegtrafikksentralen.

Storsandtunnelen går mellom Engan og Storsanden i Sør-Trøndelag og er nesten 3700 meter lang. Tunnelen ble åpnet i 2005.

Krisestab

Skaun kommune har i dag satt krisestab, skriver Adresseavisen.

Samlingssted er på samfunnshuset i Børsa. Det er også mulig å ta kontakt på kommunens krisetelefon 40417286, opplyser kommunen til avisa.