NRK Meny
Normal

En av de siktede nekter straffeskyld

En av de fire litauerne som er siktet for vold etter at en mann i 20-årene ble funnet død i Stjørdal natt til lørdag, nekter straffeskyld.

Frigården, lånke, Stjørdal

Politiet sperret av et stort område etter et mistenkelig dødsfall i Stjørdal natt til lørdag.

Foto: erland knutsen / NRK

– Han erkjenner ikke straffskyld og at han har gjort noe eller vært med på noe straffbart, sier mannens forsvarer Kjell Horseng, til NTB.

Poltiet pågrep og siktet lørdag fire litauiske statsborgere for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, i forbindelse med dødsfallet i Stjørdal natt til lørdag.

Politiet vil søndag fortsette med avhør av de siktede og åstedsundersøkelser. Søndagens etterforskning skal avklare hvor mange av de fire siktede som blir framstilt for varetektsfengsling. Varetektsfenglsing vil gjennomføres mandag 11. juli, skriver politiet i en pressemelding.

NRK har snakket med advokat Per Ove Sørholt, men han har ikke vært i kontakt med sin siktede klient enda.

Avdøde har blitt obdusert

Den avdøde mannen i 20-årene er trolig også fra Litauen, men politiet kan ikke fastslå dette sikkert. Avdøde skal nå være obdusert, men politiet har ikke fått obduksjonsrapporten.

– Vi har funnet skader hos avdøde som er påført med vold, sa fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin til NRK lørdag.

Politiet dødsfall Stjørdal

Fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin, poltiadvokat Anita Ravlo Sand og etterforskningsleder Tore Sparby.

Foto: Erland Knutsen / NRK

De fire siktede og avdøde var samlet til fest på en gård natt til lørdag. Alle de fire siktede er menn. Politiet vet foreløpig ikke om det var flere deltakere på festen.

– Vi vet ikke nøyaktig hvorfor de var samlet eller om det var flere til stede, men vi vet at de har brukt rusmidler, sa Ulvin til NRK lørdag.

De fire litauiske statsborgerne bor alle i Stjørdalsområdet for å arbeide. Minst en av de siktede bor på gården der avdøde ble funnet. Ingen av de siktede har sålangt erkjent straffeskyld.

– Avhørene tar lang tid fordi de foregår ved hjelp av tolk, uttalte Ulvin.

Politiet rykket ut natt til lørdag etter en melding kl. 04:30 fra AMK om en skadet person i Lånke i Stjørdal. Da politiet ankom stedet kort tid etterpå var vedkommende død.

De siktede skal være mellom 20 og 40 år

De fire voldssiktede litauerne i saken er i alderen mellom 20 og 40 år opplyser etterforskningsleder Tore Sparby til adressa.no

Adressa skriver også at politiet sperret av en bolig i sentrum av Stjørdal lørdag, i forbindelse med dødsfallet.