Brukte 45 sekunder på å vinne skjebnekamp

Den norske MMA-utøveren Emil "Valhalla" Weber Meek gjorde kort prosess med brasilianske Rousimar Palhares lørdag kveld. MMA-ekspert kaller seieren sensasjonell.

Emil Weber Meek

Emil 'Valhalla' Weber Meek håper gårsdagens seier over Rousimar Palhares vil kunne gi ham kontrakt med MMA-organisasjonen UFC.

Foto: www.skogmoo.com

Trondheimsbaserte Emil Weber Meek (27) er Norges mest profilerte MMA-utøver. Lørdag kveld møtte han brasilianske Rousimar Palhares (36) i sitt livs viktigste kamp, og det tok ham bare 47 sekunder å knocke ut den tøffe motstanderen i ringen i Milano.

– Jeg sa jeg skulle sjokkere verden, jeg sa jeg var god nok og nå fikk jeg endelig vist verden det! skriver Meek i en SMS til NRK etter triumfen.

MMA-ekspert Torstein Sandaa-Johansen sier dette er like stort for norsk idrett som da Norge slo Brasil i VM i 1998.

– Jeg sto i sofaen og ropte da kampen snudde og det gikk veien. Dette overgikk den største optimists forventninger. Emil beviste at han kan henge med de 10-15 beste i verden, sier han til NRK.

LES: – Gir meg ikke før alle i Norge vet hva MMA er

Håper på UFC-kontrakt

emil weber meek i aksjon

Emil 'Valhalla' Weber Meek i aksjon i en tidligere kamp.

Foto: Privat

Gårsdagens kamp var i regi av den italienske organisasjonen Venator. Men det store målet til Meek er en kontrakt med organisasjonen Ultimate Fighting Championship (UFC) - verdens største innen MMA. Etter seieren mot Palhares, som før kampen ble rangert som verdens femte beste MMA-utøver i weltervekt-klassen, er nordmannen et langt steg nærmere drømmen.

Sandaa-Johansen sier Meek nå har fått den viktige signaturseieren han trengte.

– Det er en enorm nivåforskjell på gårsdagens motstander og tidligere motstandere. Jeg regner med at flere at de store organisasjonene følger nøye med på hva han gjør fremover.

Meek var i kontakt med UFC for noen måneder siden - da fikk han ifølge Sandaa-Johansen beskjed om at han trengte et par seire til.

LES: MMA-forbundet vil inn i Norges Idrettsforbund

"Juksemakeren" Palhares

Palhares er en fryktet utøver, kjent for å tøye grenser og bryte regler. Mange i MMA-miljøet var skeptiske til at Meek skulle møte brasilianeren, som er utvist fra UFC for regelbrudd.

– At Palhares ikke lenger fighter for UFC, gjorde at Meek kunne møte ham i denne italienske turneringen. Det var en enestående sjanse til å ta en meget høyt ranket utøver, sier Sandaa-Johansen.

Torstein Sandaa-Johansen

Torstein Sandaa-Johansen er blant annet programleder for MMA-revyens podcast.

Foto: Privat

På sosiale medier etter kampen, uttrykker flere begeistring over at Meek tok "juksemakeren" Palhares.

– De skulle latt deg slå løs på ham i ti minutter etter at han var ute, skriver en.

– Beundrer Emil

Sandaa-Johansen mener denne kampen kan gi Meek verdensstjernestatus.

– Emil trenger en signaturseier som dytter ham ut på den internasjonale scenen. Vinner han i kveld, har han klart det, sa han til NRK i forkant av lørdagens kamp.

Dagen etter knock-out-seieren sier MMA-eksperten følgende:

– Jeg var positiv i forkant, men hadde ikke drømt om at det skulle skje etter 45 sekunder. Jeg beundrer Emil for dette.

LES: Nye rykter rundt gigantkamp: – Vil bli et sirkus