Elizabeth er kanskje Norges raskeste bestemor

På jakt etter spenning, adrenalinkick og å prestere, valgte 46 år gamle Elizabeth Kobberød å starte med motorsykkelsporten roadracing.

Elizabeth Kobberød

BLANT DE 15 BESTE: Kobberød håper å bli blant de femten beste i helgas race, for å sikre seg NM-poeng.

Foto: Gary Bailey / Picman.co.uk

Elizabeth Kobberød

FART OG SPENNING: – Det er mange jenter som søker fart og spenning, og det har kommet flere etter hvert i denne sporten, men vi ønsker jo selvfølgelig at det skal bli flere også, forteller Elizabeth Kobberød.

Foto: Privat

I skinndress og på en 1000 kubikk motorsykkel kan Elizabeth Kobberød fra Byåsen komme opp i en hastighet på 280 kilometer i timen.

– Det er morsomt å være raskest og best i noe, sier Kollerød, som til helga konkurrerer i NM i roadracing i Arctic Circle Race nord for Mo i Rana.

Selv om noen mener det er uvanlig at en kvinne på over 40 år søker seg til denne sporten, ser Kobberød på det som naturlig.

– Det er mange jenter som søker fart og spenning, og det har kommet flere etter hvert i denne sporten, men vi ønsker jo selvfølgelig at det skal bli flere også, forteller hun.

Eneste kvinne i startfeltet

Elizabeth Kobberød

ENESTE KVINNE: Til helga stiller Elizabeth Kobberød til start i NM i roadracing som eneste kvinne.

Foto: Gary Bailey / Picman.co.uk

Til helga er hun blant de rundt 80 utøverne som stiller til start i to av de totalt tolv NM-løpene. Bestemora har allerede satt seg klare mål for helga.

– Jeg kjører for å sikre meg NM-poeng, slik jeg gjorde her i fjor. For å få poengene må jeg bli blant de 15 beste utøverne i mitt startfelt, sier Kobberød.

46-åringen er eneste kvinne som stiller til start, og vet det vil bli vanskelig å henge med i teten.

– De raskeste har jeg ikke sjans til å henge på. Hovedfeltet skal være mulig for meg, og spesielt nå etter at jeg har investert mye i en oppgradert sykkel i år, og håper det også kan bidra.

For lite sykkeltrening

Dagene før konkurransen har ikke gått som planlagt for trønderen, som har fått mindre tid på sykkelen enn ønsket.

– Vi har styrt litt med sykkelen de siste dagene, for bensinfilteret har ikke vært helt tett, og jeg har ikke fått kjørt så mye som jeg kunne tenkt meg. Nå er filteret fiksa, og jeg er klar for å gi bånn gass til helga, avslutter Kobberød.