Elias (15) elsker Liverpool – men vil boikotte kampene

For to år siden heiet Elias favorittlaget sitt hele veien til Champions League-finalen. Med den nye superligaen er han redd for at det aldri kommer til å skje igjen.

Elias Lund Ansnes

CHAMPIONS LEAGUE: I 2019 fulgte Elias Lund Ansnes favorittlaget Liverpool til Champions League-finalen. Dette er noe av det største man kan oppleve som supporter, mener han. Om superligaen blir et faktum, kan det hende at det blir slutt på det.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes

– Det blir jo like interessant som å se på en vennskapskamp eller treningskamp. Det er ikke noe forskjell på det og den ligaen. Bortsett fra at eierne tjener billioner.

15 år gamle Elias Lund Ansnes er klar i talen på telefonen fra Liverpool.

Hit har han emigrert fra Trondheim med sin fotballfrelste familie, og det var ikke uten grunn at de bosatte seg nettopp i den byen.

Elias Lund Ansnes foran plakat av Steven Gerrard - før hans siste ligakamp.

FORBILDE: Elias Lund Ansnes har elsket Liverpool helt siden han var liten gutt. Steven Gerrard har vært en av de store heltene.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes

Elias elsker Liverpool, og er dermed svært skuffet over at fotballaget nå er med på å etablere superligaen, hvor 15 av 20 lag har fast plass.

– Det er en forferdelig idé. Jeg har ikke møtt en eneste person som liker den, sier 15-åringen.

– Det ødelegger fotballen, hvor alle lag kan være med og man kan jobbe seg oppover for å bli med i Champions League. Eller man eventuelt må kjempe for å ikke rykke ned. I superligaen er du fortsatt med, uansett hvor dårlig du spiller.

Frykter magien forsvinner

Moren til Elias heter Ragnhild Lund Ansnes. Hun har skrevet flere bøker om klubben og driver også sitt eget Liverpool-hotell som ligger 200 meter fra fotballstadion Anfield.

Hun er heller ikke glad for at klubben i hennes hjerte foreslår å danne en egen liga, kun for de rikeste.

– Dette kan bli et kommersielt skall uten sjel.

Hun mener en superliga med kun de største klubbene også tar bort en del av det morsomste med det å være supporter. Det å dra på borteturer til mindre klubber i Europa, er nemlig noe av det Ragnhild liker best.

Det er magien, og det faller vekk hvis dette skjer.

Ragnhild Lund Ansnes

LIVERPOOL-FAN: Ragnhild Lund Ansnes er lidenskapelig opptatt av Liverpool og har skrevet flere bøker om klubben. Her sammen med Steven Gerrard (til venstre) og Jamie Carragher.

– Supporterne skal eie fotballen

Lund Ansnes-familien er ikke de eneste som misliker ideen om en superliga. Fotballprofiler og UEFA har kommet med kraftige reaksjoner.

Og dette går igjen blant fotballsupporterne.

– Det er supporterne som skal eie fotballen, og alle supporterne i hele verden er imot dette. Da må det være noe galt. Jeg håper det blir store protester, sier Kjetil Strand.

Kristiansunderen er ihuga Manchester United-fan og Red Army-leder. For første gang i livet har han kjent på sinne overfor laget sitt.

– Jeg kan ikke sparke dem rett ned, men jeg stiller meg veldig undrende til det som foregår nå, sier han.

Johnny «Puma» Rotvær fra Liverbirds og Kjetil Strand fra Red Army

SAMMEN I SKUFFELSEN: Kjetil Strand og Johnny «Puma» Rotvær er egentlig bitre fiender i fotballens verden. Men i kampen mot superligaen står de sammen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Johnny «Puma» Rotvær i Liverbirds i Kristiansund må innrømme at han nesten får lyst til å gi opp hele Liverpool, etter å ha viet mye av livet sitt til dem.

– Hvis dette blir gjennomført får jeg et helt annet syn på fotball. Det er helt sykt å skulle drive og favorisere lag på denne måten, sier Rotvær.

– Det blir nesten sånn at jeg ikke orker mer.

Elias Lund Ansnes

ØDELEGGER: 15 år gamle Elias Lund Ansnes mener den nye superligaen ødelegger fotballen.

Foto: Ragnhild Lund Ansnes

Tror ingen vil komme på kampene

Selv om han er skuffet, vil 15 år gamle Elias Lund Ansnes ikke slutte å heie på Liverpool.

– Det er ikke Klopp og spillerne som vil dette. Selve sjelen i klubben har ikke noe de skulle ha sagt. Det er eierne som gjør dette, og pengene tar over.

Elias vil imidlertid være med på å boikotte kamper, som han tror mange kommer til å gjøre.

– Jeg tror kanskje ingen kommer til å dra på de kampene, sier han.